Ki ne szeretné az ellenállhatatlanul finom, foszlós tésztájú kakaós csigát? Legyen szó iskolai tízórairól, délutáni nasiról, rohanásban elfogyasztott reggeliről, a kakaós csiga szinte mindenki egyik nagy kedvence. Sok pékségben kapható kakaós csiga leveles tésztából készül, amely, bár nagyon finom, rettentően sok zsírt tartalmaz. A kelt tésztás kakaós csigák mesébe illő illatának, és pihe-puha, foszlós tésztájának nehezen lehet ellenállni, azonban, azok, akik figyelnek a minőségi szénhidrátok bevitelére, jobb, ha kerülik a klasszikus recept szerint készíthető verziót, hiszen a búzaliszt magas szénhidráttartalma gyorsan szívódik fel a szervezetben.
Mit tegyen tehát, aki diéta mellett is szeretne kakaós csigát fogyasztani? Készítse el otthon a diétás kakaós csigáját. Aki még soha nem sütött korábban kakaós csigát, az se essen pánikba, mert most bemutatjuk a legkönnyebben elkészíthető, nagyon finom kakaós csiga receptjeinket, amelyeket még kezdő sütők is könnyedén elkészíthetnek. Burján Szafi kedvenc diétás kakaós csiga receptjei közül az egyik legnépszerűbb EZ a recept. Minimális számú alapanyag kell hozzá, és vegán életmódba is beilleszthető, mivel tej-, és tojásmentes! Ne töprengj azon, hogy mikor lesz neked időd kelttésztát begyúrni, keleszteni. Ezt a diétás kakaós csiga receptet jóformán csak össze kell „kutyulni”, majd kelesztés nélkül lehet formázni, a többi pedig már csak a sütő dolga! Nagyon sok csoki tölteléket tartalmaz ez a diétás kakaós csiga. Próbáld ki ezt az olajmentes, zsírszegény, vegán, diétás kakaós csiga receptet!
Ha szeretnél inkább csökkentett szénhidráttartalmú, magas fehérje tartalmú diétás kakaós csigát sütni, akkor EZ lesz a te recepted! Szintén beilleszthető vegán életmódba, és pihe-puha, és még a legkisebbeknek is nagyon szokott ízleni!
A blogon olyan diétás kakaós csiga recept is van, amely teljesen lisztmentes, és paleo kompatibilis. Ez a minimális szénhidrát tartalmú diétás kakaós csiga recept ITT TALÁLHATÓ!
Próbáld ki a diétás kakaós csiga receptjeink egyikét még ma!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!