Ha egy hűsítő, krémes, lágy, édes, kávés desszertre vágysz, akkor szerintünk, az egyik legjobb választás egy behűtött, nagy tál tiramisu. Az olaszok specialitását hazánkban a legtöbben már kipróbálták, sokan rendszeresen készítik, de vannak, akik a készen kapható verziót választják. A hagyományos tiramisuhoz nem kell túl sok hozzávaló: babapiskóta, tojássárgája, feketekávé, mascarpone sajt, cukor, és kakaópor. Az alapanyagok alapján láthatjuk, hogy a tiramisu nem a legcélszerűbb választás, azoknak sem, akik a zsírszegény, és azoknak sem, akik a szénhidrátcsökkentett étrendet követik. A zsíros mascarpone, és a gyorsan felszívódó, búzalisztes, cukros babapiskóta nélkül is lehet azonban tiramisut készíteni. A diétás tiramisu receptjeink között mindenféle étrendbe beilleszthető tiramisu receptekkel ismerkedhettek meg. Legyen szó paleo étrendről, vegán életmódról, ha kerülöd a búzalisztet, a margarint, a kristálycukrot, a szóját, vagy az olajat, ezek között a diétás tiramisu receptek között találsz olyat, ami beilleszthető az étrendedbe.

Ha eddig csak álmodoztál arról, hogy a diétád alatt tiramisut fogyassz, akkor próbáld ki valamelyik tiramisu receptünket! Ha paleo étrendet követsz, vagy a szénhidrátcsökkentett ételeket fogyasztasz, ha ételérzékenység miatt kerülöd a glutént, a tejet, a szóját, vagy a tojást, akkor tényleg neked valóak a mennyeien finom diétás tiramisu receptjeink! Készíts vegán tiramisut, kizárólag növényi alapú hozzávalókból, zsírszegényen, ÍGY! Abban az esetben, ha fogyasztasz tejtermékeket, azonban tiltólistás számodra a glutén, akkor nézz körül a diétás tiramisu receptgyűjteményünkben, ITT!

Ne válaszd többé a gyorsan felszívódó, zsíros, készen kapható tiramisukat! Próbáld ki receptjeinket, és többé nem is fogsz vágyni a hagyományos tiramisuk után! Fogyaszd a nap bármelyik szakában, amikor jól esik, amikor az étrendedbe belefér! Készíts a vendégeid számára diétás tiramisut, vagy akár vigyél a barátaidnak is a közös összejövetelekre: mindenkit le fogsz nyűgözni a diétás tiramisuddal! Nincs mellékízük, krémesek, édesek, emellett laktatóak, és nem dobják meg hirtelen a vércukor szintet!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!