A derelye, vagy, ahogy sokan ismerik, a barátfüle egy azon édes ételek közül, amelyek burgonyából, és búzalisztből készülnek. A derelye kiváló egy kiadós leves után második fogásnak, de egy könnyed főfogást követően desszertként is megállja a helyét. Kisgyerekek tetszését is el lehet vele nyerni. Laktató, többféle töltelékkel készíthető, a mélyhűtött verzió elkészítésével ráadásul pillanatok alatt végezhetünk.

A hagyományos derelye, hiába ilyen egyszerű-nagyszerű fogás, a gluténérzékenyek sajnos nem fogyaszthatják, hiszen a búzaliszt súlyos allergizáló hatású, az arra érzékenyek számára. A hibátlan derelye mellékízmentes, nem fő szét a vízben, nem folyik ki belőle a töltelék. Ezeket a szempontokat mind figyelembe vettük a gluténmentes derelye receptjeink megalkotásakor. A gluténmentes derelyéink nem tartalmaznak semmilyen búzafélét, de mentesek a gyors felszívódású rizsliszttől, és kukoricaliszttől is. Olyan gluténmentes derelye receptünk is van, amelyhez még burgonyát sem kell pucolni! A végeredmény pedig egy az egyben olyan lesz, mint a hagyományos krumplis-lisztes változat! ITT találjátok ezt a rendkívül népszerű gluténmentes, szénhidrátcsökkentett, paleo életmódba is beilleszthető derelye receptet! A derelye természetesen sós étel is lehet, akár sonkás, vagy totus (tojásfehérjéből készült paleo „túrós”). Ha sósan szeretnétek elkészíteni, úgy EZT a receptet ajánljuk hozzá. A közkedvelt, csökkentett szénhidráttartalmú, gluténmentes Szafi Reform palacsinta lisztkeverékből is készíthettek burgonyamentes, gluténmentes derelyét, méghozzá ÍGY! Azok, akik a tojás fogyasztását is kerülik ételérzékenység, vagy vegán életmód miatt, készítsék el EZT a szénhidrátcsökkentett, paleo-vegán, tojásmentes derelyét!

Készíts Te is gluténmentes derelyét fölösleges maceráktól mentesen! Töltsd meg a kedvenc töltelékeddel! A gluténmentes derelye recepteknél találhattok szilvás, csokis, barackos, paleo „túrós”, stb. töltelék recepteket is!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!