A Ti családotokban is nagy hagyománya van a nyári lángosozásnak? A barátaiddal Te is szeretsz egy-egy lángost elfogyasztani strandon? Mi is szeretjük a lángost, legyen tél, vagy nyár! A lángos laktat, egyszerű elkészíteni, és minimális számú alapanyag szükségeltetik hozzá.    A feltét sokaknál csak fokhagyma, többeknél tejföl, és az igazi élvezetek kedvelői még reszelt sajttal is megkoronázzák!

A hagyományos lángos sós kelt tésztából készül, amihez nem kell más, mint liszt, élesztő, pici tej az élesztő felfuttatásához, só, és víz. Az elkészítése hosszabb időt vesz igénybe, mert a tészta megdagasztását követőén, még keleszteni is kell. Ezek után tudunk a tésztából lángosokat formázni, és felforrósított zsiradékban készre süthetjük a lángosainkat. A legtöbben már nagyon jól tudjuk, hogy a tradicionális lángos nem a legkedvezőbb hatásokkal bír az egészségünkre. A gyorsan felszívódó búzaliszt transzzsírban való kisütése lehet, hogy nagyon finom, azonban nem érdemes túl gyakran ilyen jellegű ételt fogyasztani. Vannak, akiknek ez nem választás kérdése. Az ételérzékenységgel együtt élőknek remek alternatívát nyújt a Szafi Free gluténmentes lángos, amelyet már több ezren kipróbáltak, és szinte kivétel nélkül csak pozitív visszajelzések érkeztek róla!

A Szafi Free gluténmentes lángos nagyon sok tekintetben különbözik a hagyományos lángostól, de ízben sokak szerint felülmúlja azt! Elsősorban már az elkészítésében is más a Szafi Free gluténmentes lángos. A mi gluténmentes lángosunkhoz nem kell tejben felfuttatni az élesztőt, mivel nem is kell hozzá élesztő! Mivel nem szükséges hozzá élesztő, nagyon rövid idő alatt elkészíthető! A Szafi Free gluténmentes lángos nem igényel hosszadalmas, fárasztó dagasztást sem! Szinte csak össze kell „kutyulni” a lisztkeveréket vízzel, és almaecettel, pár percet pihentetni, majd a formázást követőn néhány perc alatt készre süthetjük. A gluténmentes lángos lisztkeveréket Szafi úgy állította össze, hogy a felforrósított olajban gyorsan kérget képezzen. Ez által kívül lesz egy hajszálvékony ropogós kérge, de belül pihe, puha, levegős lesz a tésztája. Így nem csak nagyon finom lesz, hanem a hagyományos lángoshoz képest töredéke lesz a zsírtartalma! Ha kerülöd a magas zsírtartalmú ételeket, de ennél már egy jó lángost, akkor kóstold meg a Szafi Free gluténmentes lángost!

Gluténmentes lángosunkat ajánljuk a növényi étrend híveinek, az összetett ételérzékenyeknek (mivel tejmentes, szójamentes, élesztőmentes, maglisztmentes), és mindenkinek, akik a lassan felszívódó szénhidrátokat szeretnék előtérbe helyezni a gyorsan felszívódókkal szemben!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!