Gluténmentes receptek

Glutén-intoleranciában szenvedők számára a kiegyensúlyozott táplálkozás kialakítása, az új élelmiszerek megismerése, a gluténmentes élelmiszereket forgalmazó boltok felkutatása nem a legegyszerűbb feladat. A gluténmentes receptek sok esetben rengeteg alapanyagot kívánnak, főleg a sütemények, a kelt tésztás ételek, a házi tésztás fogások, és a pékáruk. Sok gluténérzékeny konyhai tapasztalat híján inkább lemond sok ételről, és csak vágyakozva emlékszik vissza azokra az időkre, mikor még fogyaszthatta őket, esetleg időnként megpróbálkozik a fogyasztásukkal, ám a „diétahibákkal” könnyen okozhatnak maguknak pár kellemetlen napot, amely kínzó görccsel, és puffadással járhat. Gluténmentes étrend mellett megéri elsajátítani néhány egyszerű receptet, amelyek segítségével az asztalra „varázsolhatsz” laktató, ízletes, garantáltan gluténmentes fogásokat.

Itt, a blogon található gluténmentes receptek között a legegyszerűbb tésztás ételektől kezdve, a rakott ételeken keresztül, a kelt tésztás fogásokon át szinte mindent megtalálhattok!  Azokat az ételeket szereted inkább, amelyek izgalmas, köze-keleties, vagy távol-keleti fűszerezéssel vannak ellátva, vagy azokat, amelyek hagyományos, magyaros ízvilággal bírnak? Bármelyiket válaszd is, itt találhatsz magadnak gluténmentes recepteket! A gluténmentes receptjeinket úgy állítottuk össze, hogy a konyhában egyáltalán nem jártas személyek is könnyedén el tudják készíteni! Gluténmentes receptjeink nem igénylenek szaktudást, sőt még speciális boltba sem kell menni a receptek hozzávalóinak a beszerzéséhez, mert a receptekben feltüntettük a helyet, ahol meg tudjátok rendelni őket!

Nem kell többé attól sem tartanod, hogy a gluténmentes főztjeid nem nyerik el a családtagok tetszését! Kínáld meg a gluténmentes receptjeink alapján készített ételekkel a család legkisebbjeit is, vagy akár a válogatósabb nagyobb gyerekeket, felnőtteket! Ezeket a gluténmentes recepteket szerintünk a legtöbben szeretik! Legyen szó ünnepnapról, baráti, vagy családi összejövetelről, hétköznapi közös vacsoráról, vagy munkanapi dobozolós ebédről, a gluténmentes receptjeinkre számíthatsz!

 

 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!