A frissen kisütött lángosnak nincsen párja. Nem csak a „kötelező” strandkaja, hanem egyszerű-nagyszerű éhségcsillapító az év bármelyik szakában. A lángos jellegzetes magyar étel: sós kelt tésztából készül, amelyet felforrósított, bő olajban kell kisütni. Bővelkedik gyorsan felszívódó szénhidrátban, és transzzsírban. Hirtelen eltelítve érezzük magunkat tőle, azonban kisvártatva, az elfogyasztását követően, ismét éhség támad ránk. A tudatosan táplálkozók körében cseppet sem népszerű étel, a gluténérzékenyek a búzaliszt miatt kénytelenek kerülni, a növényi táplálkozás követői, és a tejérzékenyek pedig nem tudják a tejfölös-sajtos feltéttel fogyasztani. Az összetett ételérzékenyek számára, és a növényi alapú táplálkozás követőinek Burján Szafi megalkotta a Szafi Free lángos lisztkeveréket, amelyhez csupán vizet, és citromlevet/almaecetet kell adni, és kelesztés nélkül, a formázást követően, kisüthető. A megjelenése óta több ezren elkészítették már, és bár Szafinak vannak új gluténmentes vegán lángos receptjei, mégis ez maradt sokak kedvence. IDE KATTINTVA ismerhetitek meg ezt a legendás, gluténmentes vegán lángos receptet. Sokak szerint a legfinomabb gluténmentes vegán lángost a Szafi Free csökkentett rosttartalmú vegán kenyér lisztkeverékből lehet sütni, és valóban, olyan ízélményt nyújt az ebből készült gluténmentes vegán lángos, hogy az felülmúlja mindenki várakozását. Bár EZ a gluténmentes vegán lángos tartalmaz élesztőt, igazán megéri elkészíteni, hiszen egy az egyben visszaadja a hagyományos lángos fogyasztásának hangulatát. Ha csak a köles alapú, Szafi Free fánk lisztkeverék van neked otthon, és lángost szeretnél készíteni, akkor is megteheted! Íme, ITT a recept, amely segítségével nagyon finom gluténmentes vegán lángost készíthetsz a Szafi Free fánk lisztkeverék segítségével.

A fentiek alapján mindenki láthatja, hogy gluténmentes vegán lángos készíteni cseppet sem ördöngösség, sőt, nagyon egyszerű folyamat a lisztkeverékeink segítségével. Próbáld meg Te is, és idézd fel a balatoni nyarakat egy jó gluténmentes vegán lángos mellett!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!