Gluténmentes vegán palacsinta

Sokan azt gondolják, hogy a vegán életmódot élőknek le kell mondaniuk a közkedvelt palacsintáról. Ez azonban korántsem igaz, hiszen a vegán palacsinta kínálat óriási, ráadásul nálunk a gluténmentes vegán palacsinta receptek közül is csemegézhet bárki, bármikor! A  teljes értékű növényi alapú étrend nem zárja ki a glutén tartalmú élelmiszerek fogyasztását, azonban vannak, akik ételérzékenység mellett vegán életmód során arra a döntésre kényszerülnek, hogy hanyagoljanak minden gluténtartalmú ételt. A búzalisztmentes élet, a kalászosfejűek fogyasztásának mellőzése kihívást jelenthet a kezdetekkor, azonban némi rutinnal pikk-pakk el lehet készíteni gyakorlatilag mindent, még a palacsintát is.

A gluténmentes étrend a búzalisztek helyett álgabona liszteket (pl. kölesliszt, hajdinaliszt) , magliszteket, rostokat használ. A tökéletes gluténmentes vegán palacsintához többféle alapanyagot kell egyneművé dolgozni, ami akár hosszadalmas folyamat is lehet. Ennek hosszabb terjedelmű munkának a kiküszöbölése érdekében ajánljuk figyelmedbe a Szafi Free gluténmentes vegán palacsinta lisztkeveréket, ami többet nyújt a puszta palacsintázás élményénél. A Szafi Free tekerhető hajdinás palacsinta lisztkeverékből olyan gluténmentes vegán palacsintát tudsz sütni, ami hosszú időre laktat, mivel lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz, telis tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, ráadásul zsírszegény, és hozzáadott cukor sincs benne. Próbáld ki a hajdinás palacsinta lisztkeverékünket! A legegyszerűbb gluténmentes vegán palacsinta receptért KATT IDE! Ha tartasz a hajdina ízétől, vagy esetleg alacsonyabb szénhidráttartalmú gluténmentes vegán palacsintát ennél, akkor a „házasság recept” alapján készíthető gluténmentes palacsinta a neked való! ITT ismerkedhetsz meg ezzel a szénhidrátcsökkentett, zsírszegény gluténmentes vegán palacsinta recepttel, ami már-már felveszi a versenyt a hamisíthatatlan „nagyi palacsintájáéval”.

A fenti linkek alapján láthatod, hogy a gluténmentes életet élő veágnok is finomabbnál finomabb palacsintákat majszolhatnak, és a töltelék variációkról még szó sem volt! KATT IDE, hogy még több gluténmentes vegán palacsintát elkészíthess!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!