Te is életmódot váltottál, és kifogytál a főtt étel ötletekből? Nem tudod mit főzz vacsorára a családnak gluténmentesen, tejmentesen, tojásmentesen? „Mindenmentesen” étkező barátaidnak szeretnél kedveskedni néhány jó falattal? A „mindenmentes” ételek elkészítése nem olyan bonyolult, mint az elsőre tűnhet! A „mindenmentes” ételek elkészítéséhez olyan „mindenmentes” alapanyagok szükségesek, amelyek nem tartalmazzák a leggyakrabban problémát okozó allergén anyagokat, így pl. a glutént, a tejet, a tojást, vagy a szóját. Sokaknál óriási fejtörést okoz, hogy hogyan lehet kikerüli az ezeket tartalmazó élelmiszerek fogyasztását, hiszen jóformán már a legtöbb feldolgozott élelmiszerben van glutén, valamilyen tejszármazék, vagy szója. A „mindenmentes” étkezés és főzés valóban nagy odafigyelést igényel, azonban gyorsan bele lehet jönni, és rövid idő alatt rutinossá válhat a „mindenmentes” élet.

A „mindenmentes” ételek készítéséhez nem csak megbízható alapanyagok szükségesek, hanem jól működő, bevált receptek is. Blogunk segítséget nyújt azoknak, akik finom, egyszerű „mindenmentes” ételeket szeretnének főzni. „Mindenmentes” receptjeinket használhatod a jeles ünnepeken, karácsonykor, szülinapkor, húsvétkor, vagy különböző évfordulókon, de akár a hétköznapokban is bezsebelhetsz velük sikereket! A „mindenmentes” ételek elfogyasztása után az ember jól lakik, azonban elkerüli őt a lehúzó „kajakóma”, ami elálmosít, és kis idő múlva újra éhségérzetet ad.

Sok „mindenmentes” étel húsmentes is, így a vegetáriánusok, és vegánok számára is tálalhatóak. Magyaros ételt szeretnél készíteni „mindenmentesen”? Töltött káposztát, bundás kenyeret, vagy somlói galuskát? Nincs akadálya! A jól megszokott ízeket adják vissza  a „mindenmentes” receptjeink. Ráadásul olyan módon, hogy a minden élelmiszercsoportot fogyasztó ismerőseid is megnyalják utána a tíz ujjukat. Ha kedveled az izgalmas keleti ízeket, a közel-kelet mesés fűszerezését, és magyarostól eltérő ízkombinációkat, akkor is nézz körül a „mindenmentes” receptjeink között, hiszen nagyon sok olyan „mindenmentes” receptet megismerhetsz, amit korábban még nem próbáltál, de igazán megérné!

Kattints IDE, hogy a „mindenmentes” és VEGÁN receptjeinkkel megismerkedhess!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!