Kóstoltál már házi készítésű kekszet? Ha igen, akkor Te is tudod, hogy az otthon készített keksznek nincs párja! Variálható ízlés szerint, süthetjük ropogósra, lágyra, adhatunk hozzá aszalványokat, csokidarabokat, felturbózhatjuk különböző fűszerekkel. A házi kekszeknek nagy előnye, hogy tényleg csak az kerül bele, ami tényleg belefér az életmódunkba. Nincs bennük tartósítószer, ízfokozó, színezék, mesterséges aroma, stb. Egy-egy keksz a reggeli kávé, vagy tea mellé napindítónak tökéletes lehet, vagy köztes étkezésekre is elegendő lehet elfalatozni néhány darabot. A „mindenmentes” kekszek mentesek a leggyakrabban problémákat okozó allergén anyagoktól, pl. gluténtól, tejtől, tojástól, szójástól stb. Az ilyen jellegű kekszek is nagyon finomak, és jóval több vitamin, ásványi anyag, élelmi rost, és növényi eredetű fehérje található meg bennük. A „mindenmentes” kekszek búzaliszt helyett gyakran gluténmentes zabpehelyből, és álgabonákból (pl. köles, hajdina), vannak.

ITT három olyan „mindenmentes” keksz recepttel ismerkedhetsz meg, amik elkészítése pofonegyszerű, és zsírszegény étrend mellett sem kell lemondani a fogyasztásukkor! Gyerekek is nagyon szeretik, sőt, kekszes sütemények, desszertkrémek hozzávalójaként is remekül helytállnak! Ha szeretnél még zsírszegény, „mindenmentes” vegán keksz receptet akkor KATT IDE! Sósan, és édesen is elkészíthető, és mindkettő nagyon finom, laktató, lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó!  Ha szeretnéd fokozni az élvezeteket, akkor próbáld ki a csoki darabos „mindenmentes” keksz receptünket, azaz az amerikai cookies vegán verzióját, amelyet összetett ételérzékenységgel is lehet fogyasztani! Ha gondot okoz számodra a magas rosttartalmú ételek fogyasztása, akkor sem kell mellőznöd! Próbáld ki! Receptet ITT találhatsz hozzá!

Süss Te is házi kekszet, és többé ne keresd a boltok polcain a „mindenmentes” kekszeket! Süss akár többszörös adagokat, tedd a mélyhűtőbe, és szükség esetén csak szedj elő pár darabot! „Mindenmentes”, hozzáadott cukortól mentes, vegán kekszeinkkel nem csak az ételérzékenyeket, és a vegán életmódot élőket nyűgözheted le, hanem a mindent evő barátaidat, és rokonaidat is!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!