Neked melyik volt a kedvenc kekszed gyerekkorodban? És melyik az, amit most is szívesen eleszegetsz a hosszú autóutakon, filmezés, vagy tanulás közben?

Pilóta keksz? Oreo? Zabkeksz? Különböző sós kekszek, krékerek? Ha Te is szereted ezeket a ropogtatnivalókat, azonban tudatosabb életmód miatt, esetleg ételérzékenység, paleo, vagy vegán életmód miatt már jó ideje nem fogyasztottad, akkor vess egy pillantást a „mindenmentes” keksz receptjeinkre!

Mit jelent az, hogy egy keksz „mindenmentes”? Ízben, állagban épp olyan finomak, mint a hagyományos eljárással, hagyományos receptek alapján készülő kekszek, azonban nem tartalmazzák a legismertebb, legyakrabban problémákat okozó allergén anyagokat, mint pl. a glutén, a tej, a tojás, és szója. Lehet, hogy most szöget üt a fejedben, hogy hogyan lehet búzaliszt nélkül kekszet sütni, mitől áll össze a tésztája, ha nincs benne tojás, és mitől finom egy édes keksz, ha még tejet sem tartalmaz? A válasz egyszerű! A „mindenmentes” kekszek receptjeit úgy dolgoztuk ki, hogy mindenki ízvilágának megfeleljenek, kicsiknek, nagyoknak. A legtöbb „mindenmentes” kekszünknek nincs mellékíze, vannak köztük ropogósak, omlósak, és puhák is. A „mindenmentes” kekszekkel még a vegán életmódot élő barátaidat is megkínálhatod! Ha eddig nem volt tipped milyen tízórait csomagolj az összetett ételérzékenységgel küzdő gyerekednek az iskolába, akkor süss neki „mindenmentes” kekszet! Ha szeretnéd, hogy a filmezés közben az egész család lassan felszívódó, hozzáadott cukortól mentes nasit eszegessen, akkor süss nekik „mindenmentes” kekszet! Ha nem szeretnéd, hogy a vizsgaidőszak stresszes időszakában sok, készen kapható, zsíros, cukros bolti édességet vigyél be a szervezetedbe, akkor tedd próbára a „mindenmentes” keksz receptjeinket!

Ha kíváncsivá tettünk, és szívesen tesztelnél egy pár „mindenmentes” keksz receptet, akkor KATTINTS IDE! Melyik „mindenmentes” keksz receptünket fogod először próbára tenni? Linzer, vaníliás karika, babapiskóta, isler vagy csokis cookies?

Válassz egy „mindenmentes” keksz receptet, és süss egy jó agy adagot, az egész család örömére!

 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!