A magyar étkezési hagyományokhoz hozzátartozik, hogy minden menüsort egy édes fogás zár le. Legyen szó hétköznapi ebédről, vagy ünnepi eseményen elfogyasztott fogásokról, a sütemények mindig jelen vannak. A klasszikus, piskótatésztás sütemények készítéséhez a leggyakrabban használt alapanyagok közé tartozik a búzaliszt, a kristálycukor, a tojás, a tej, a vaj, a krémes süteményekbe pedig általában habtejszín kerül. A legtöbb étteremben, pékségben, és cukrászdában olyan sütemények kaphatóak, amelyek hagyományos receptúra szerint készülnek. Ezeket a süteményeket sokaknak mellőzniük kell, hiszen az összetett ételérzékenyek komoly egészségügyi problémát okozhatnak, a vegán étrend követői pedig elvi megfontoltságból, vagy egészségügyi elhatározás miatt nem fogyasztják őket. Nekik az ún. „mindenmentes” sütemények fogyasztása javasolt. A „mindenmentes” sütemények mentesek a leggyakrabban problémát okozó allergén anyagoktól, teljesen gluténmentesek, tejmentesek, tojásmentes, szójamentesek. „Mindenmentes” süteményeinket nem csak az ételérzékenyeknek, és a növényi alapú táplálkozás híveinek ajánljuk, hanem akár a legkisebbeknek is! Mivel „mindenmentes” süteményeink nem tartalmaznak hozzáadott cukrot, ízfokozót, tartósítószert akár a hozzátáplálás idején is jó választások lehetnek!

Süss „mindenmentes” süteményt az egész család számára! Nem kell attól tartanod, hogy a hagyományos ízeket kedvelő rokonaid, és barátaid nem fogják jóízűen elfogyasztani az általad készített„mindenmentes” süteményt, hiszen a legtöbb mellékízmentes, és megtévesztően hasonlít a hagyományos verziókhoz. „Mindenmentes” süteményeinket akár vendégségbe is viheted, vagy készülhetsz vele összejövetelekre, akár megsütheted őket vendégváró falatként is!

Milyen fajta „mindenmentes” süteményeket készíthetsz a receptjeink alapján? Jóformán, bármit elkészíthetsz, amit megkívánsz, muffinokat, krémes süteményeket, brownies-t, cookies-t, tortákat, kelttésztás süteményeket. A legtöbb süteményre már kitaláltuk a tökéletes „mindenmentes” verziót. Teszteld őket Te is!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!