Paleo almás pite

Az omlós tésztájú almás piténél kevés finomabb őszi sütemény létezik. A fahéjas-almás töltelékkel rendelkező almás pite sokak kedvence. Az almás pite általában a nagyik specialitása, amivel még a család legkisebbjeinek az arcára is mosolyt csalhatnak. A klasszikus almás pite tésztája finomított, gyorsan felszívódó, gluténtartalmú élelmiszerekből áll, ráadásul bőven van benne kristálycukor is. A paleo életmód ezeket az élelmiszereket kerüli, akárcsak a hüvelyeseket, és mindenféle állati eredetű tejet, és tejterméket. Ezek alapján könnyen gondolhatnánk azt, hogy a paleo életmód híveinek le kell mondaniuk az almás pitéről. Ezeket a kételyeket szeretnénk eloszlatni, és örömmel mutatjuk be minden kedves olvasónknak a paleo almás pite receptjeinket!

Ha a hagyományosra nagyon hasonlító, omlós pitetésztát szeretnél sütni a paleo almás pitédhez, akkor kattints IDE! Nagyon finom, nagyon egyszerű elkészíteni, nincs semmi mellékíze, ráadásul szénhidrátcsökkentett is, és egyéb finomságokat is készíthettek a tésztájából (pl. linzert)!

Ha kedveled a morzsás pitéket, akkor szeretettel ajánljuk a hosszú évek óta egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő Szafi Reform sütemény lisztkeverékből készíthető almás morzsapitét, ami SOS vendégváró sütinek is kiváló ölet lehet! Nem csak paleo életmódba illeszthető be, hanem vegánba is! Keresd fel receptünket ITT!

Paleo almás pitéinket ajánljuk azoknak, akik elvi, vagy egészségügyi okokból kifolyólag gluténmentesen, vagy tejmentesen étkeznek. Az étrended ne szóljon többé a lemondásokról, próbáld ki Te is valamelyik paleo almás pite receptünket, és megbizonyosodhatsz róla, hogy szénhidrátcsökkentetten, glutén-, tej-, és hozzáadott cukor nélkül is lehet finom süteményeket enni!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!