A franciák egyik kedvenc reggelije: a hihetetlenül finom, vajas tésztájú croissant, amelynek könnyű tésztáját ropogós külső fedi. Üresen, sósan, édesen, töltelékkel, vagy anélkül, mindenhogy nagyon finom, főleg frissen az igazi. A croissant története egyesek szerint már hosszú évszázadokra visszanyúlik, a magyarok között a török hódoltság idején terjedt el, vélekedik sokan.

A hagyományos croissant néhány olyan alapanyagokból áll, amelyek rendszeres jelenlevői lehetnek a legtöbb háztartásnak. Élesztő, tej, liszt, tojás, margarin, cukor, só, víz, plusz a tetszőleges töltelékhez a hozzávalók. Ezekből a hozzávalókból láthatjuk, hogy a tradicionális croissant nem kompatibilis a paleo étrenddel, sőt szénhidrátcsökkentett étrendbe sem illeszthető be, de a gluténérzékenyeknek, és a tejérzékenyeknek is mellőzniük kell a fogyasztását. Annak érdekében, hogy senkinek ne kelljen lemondani a croissant fogyasztásáról létrehoztunk több paleo croissant receptet. Paleo croissantjaink között megtalálhatsz pizzásat, paleo „sajtosat”, csokisat, diósat, mákosat, vaníliásat, stb. Édes töltelékkel töltött paleo croissant recepteket ITT TALÁLHATTOK egy csokorba szedve! Végtelenül egyszerű őket elkészíteni. Nem igényelnek fárasztó dagasztást, hosszadalmas kelesztést, ráadásul jóval kevesebb elpakolni valót hagynak maguk után!  A sós töltelékkel készült corissantjaink, pl. EZ a paleo pizzás croissant tökéletes lehet szendvicsalapnak is! Készíts belőle útravaló szendvicset kirándulásra iskolába, munkahelyre!

Paleo croissantjaink szénhidrátcsökkentettek, így azoknak is ajánlottak, akiknek fontos, hogy határt szabjanak a szénhidrátbevitelüknek. Gluténérzékenyként, tejérzékenyként, szójaérzékenyként is bátran készítsd el őket! Sőt, akkor is, ha kerülöd a hozzáadott cukor fogyasztását! Paleo köntösbe bújt croissantjaink finomak, laktatóak, és könnyen elkészíthetőek! Próbáld ki őket Te is!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!