A Fekete-erdő torta Németországból ismert, már majdnem egy évszázada közkedvelt, tejszínes finomság. Tortalapból, csokoládés kekszből, cseresznyepálinkával ízesített tejszín, vagy vajkrém, cseresznye, meggy, és reszelt csokoládé a legfőbb alkotóelemei. Bár a nevének az eredete talány, sőt az eredeti receptet illetően is vannak kétségek, a feketeerdő torta azon nagyszerű édességek közé tartozik, ami sokak kedvenc tortafajtája. Ha társasággal időzünk egy cukrászdában, egy valaki biztos akad, aki Fekete-erdő tortát rendel magának.

A hagyományos Feketeerdő-torta bővelkedik gyorsan felszívódó szénhidrátban, és zsírban is. A benne lévő finomított cukor, és búzaliszt akadályoztatja a paleo életmódot élőket a Fekete-erdő torta fogyasztásában, és sokan nem tudják, hogy több paleo feketeerdő torta recept is van, amik mind beilleszthetőek paleolit életmódba is. A finomított élelmiszereket, a gabonaféléket, a hüvelyeseket, a tejtermékeket kerülő paleo életmódban is kivitelezhető minden féle-fajta étel, még az ilyen tejszínes cukorbombák is. Ha kíváncsi vagy egy olyan paleo feketeerdő torta receptre, amelyben kevesebb, mint 6 g felszívódó szénhidrát található szeletenként, akkor KATT IDE! A 100 grammonként, kevesebb, mint 105 kalóriát tartalmazó finomság akár még évfordulókon, és szülinapokon is helytáll, hiszen nem csak finom, hanem meglehetősen dekoratív is egyben. Azonban, ha még egyszerűbb paleo feketeerdő tortát szeretnél sütni, olyat, aminek a piskótáját kb. 2-3 perc alatt el tudod készíteni (sütés nélküli idő), akkor válaszd azt a receptet, ami Szafi Reform csökkentett szénhidrát tartalmú étcsokis muffin lisztkeverékből készül! ITT találjátok ezt a végtelenül egyszerű receptet! (LEJJEBB KELL GÖRGETNI, HOGY MEGTALÁLD!)

Ezeket a recepteket elkészítve, még szénhidrátcsökkentett étrend, vagy gluténmentes, tejmentes, szójamentes, cukormentes diéta mellett is lehet Fekete-erdő tortát falatozni! Ne felejtsd, a paleo életmód nem kell, hogy a lemondásokról szóljon! Egyél Te is finom tortákat akár paleo életmód mellett is!

 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!