Sokak kedvenc tortaíze, a Németországból származó Fekete-erdő torta, amelynek eredeti receptje, már csaknem 100 éves múltra tekint vissza. Az eredeti tejszínes Fekete-erdő torta legfontosabb elemei a következő rétegek: kakaós tortalap, csokis keksszel, cseresznyepálinkával ízesített tejszín, vagy vajas krém, a tetején díszítésképpen pedig cseresznye, és reszelt csokoládé van.

Sokak örömére mi elhoztuk, a paleo Fekete-erdő torta receptjét, amely nem csak, hogy gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukortól mentes, és szójamentes, hanem szénhidrátcsökkentett is! Az eredeti recepthez képest jóval kevesebb szénhidrátot, és zsírt tartalmaz a paleo Fekete-erdő torta. Természetesen a paleo Fekete-erdő torta búzaliszt nélkül készül, és nem állati eredetű tejszín, és tej van benne, hanem növényi tej, és kókusztejszín. Így, akár még az ételérzékenyek számára is jó megoldás lehet a szülinapok, évfordulók, neves ünnepnapok alkalmával.

Biztos, hogy sokakban felmerül a kérdés, hogy a paleo Fekete-erdő torta ízben mennyire hasonlít a hagyományos Fekete-erdő tortához. Azt kell, hogy mondjuk, hogy sikerült olyan paleo Fekete-erdő torta recepteket kikísérleteznünk, amelyek megtévesztően hasonlítanak a hagyományos verzióhoz. Azonban a tápértékeit tekintve, a paleo Fekete-erdő torta jóval kedvezőbb értékekkel rendelkezik. EZ a paleo Fekete-erdő torta 100 grammonként kevesebb, mint 103 kalóriát tartalmaz, amelyből a szénhidrátérték az 5 grammot sem éri el.

Paleo életmód mellett már kezdtél lemondani a tejszínes tortákról? A Fekete-erdő torta kellemes ízéről? Süsd meg a fenti paleo Fekete-erdő tortát, és többé nem kell hiányolnod az ízét! Bátran készítsd el a „mindenevő” rokonoknak, barátoknak is, hiszen nincs mellékíze!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!