Paleo kenyér recept

A magyar gasztró kultúrába beletartozik a kenyér szeretete. Gyakorlatilag mindenhez képesek vagyunk kenyeret enni. Nem csupán a zsírosabb ételek mellé eszik a magyar kenyeret, hanem akár még a gyümölcsök mellé is. A többség a fehér búzalisztes kenyeret részesíti előnyben, ami nem meglepő, hiszen a finomlisztből készült kenyérfélék puhák, levegősek, némelyik kívülről kellemesen roppanós. A kenyérfogyasztás kritikus pont az egészséges életmódon belül, ráadásul a paleo étrendben még inkább sarkalatos kérdés. Azonban nem kellene, annak lennie, hiszen paleo alapanyagból süthetünk olyan paleo kenyereket, amik felveszik a versenyt a klasszikus búza finomlisztes kenyerekkel.

Számtalan paleo kenyér receptet találhatunk manapság az interneten. Azonban kevés az olyan paleo kenyér recept, amely leírásában ne találnánk rengeteg féle lisztet, magőrleményt, a tucatnyi tojásról nem is beszélve. A mi paleo kenyér receptjeink azonban olyan tökéletesre fejlesztett lisztkeverékekből állnak, amelyek megfelelő arányban tartalmaznak magliszteket, rostokat. A lisztkeverékeinkből néhány lépésben elkészítheted a paleo kenyeredet, csupán a nedves hozzávalók hozzáadásával.

Paleo kenyér receptjeinket nem csak a paleo életmódot élőknek ajánljuk, hanem mindenkinek, aki olyan kenyeret szeretne fogyasztani, amiben kevesebb szénhidrát van, mint a hagyományos kenyerekben. Sőt, a gluténérzékenyeknek, a tejérzékenyeknek, az élesztőérzékenyeknek, és a szójaérzékenyeknek is bátran ajánljuk a paleo kenyér receptjeinket. Láss neki paleo kenyeret a receptjeinknek még akkor is, ha folytonos harcban állsz az idővel, ha nehezen találsz időt arra, hogy házi készítésű kenyeret egyél. Paleo kenyér receptjeinket jóformán csak „össze kell dobni”, nem igényelnek kelesztést, és a többi csak a sütő dolga.

Szénhidrátcsökkentett paleo kenyér receptjeink között olyan is fellelhető, ami teljesen lisztmentes. A legkevesebb szénhidrátot tartalmazó paleo kenyér receptünk 100 grammonként csak 1,5 g szénhidrátot tartalmaz, ami döbbenetes kevés a hagyományos kenyerekhez képest! KATT IDE a receptért!

Nyisd meg EZT az oldalt, hogy válogathass a rengeteg paleo kenyér receptünk között!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!