A kenyérről, a kalácsról, és a péksüteményekről megoszlanak a vélemények, ha diétáról van szó.  Sokak határozott meggyőződése, hogy, ha súlyvesztés a cél, nem fér bele semmilyen pékáru. A kenyérfélék millióféle összetételűek lehetnek, kis keresgélésért cserébe bárki találhat az életmódjába beilleszthető pékárut, még azok is, akik paleo életmódot élnek!

A paleolit táplálkozás híveinek több élelmiszercsoportot is mellőzniük kell, így pl. a glutén tartalmú növények, a tejtermékek, vagy a hüvelyesek. Itt több száz olyan paleo péksütemény, és paleo kenyér, kalács, kifli, zsemle receptet találhattok, amelyek megfelelnek ennek az alapvető paleo szabálynak.

A Szafi Reform mellékízmentes, levegős, pihe-puha paleo szendvicsalapokat (paleo kiflik, és zsemlék) a gyerkőcök is szívesen fogyasztják az iskolai uzsonnás dobozból. Munkahelyre is kiváló választások a rohanós hétköznapokon, a paleo kalács receptjeink pedig még az ünnepi asztalokon is megállják a helyüket.  Vannak köztük tömörebb, magőrleményekből készült receptek, és olyan paleo kenyér-, és péksütemény receptek is, amelyekben egy gramm magliszt sincs, így nagyon könnyed, lukacsos tésztájúak!

Tehát, paleo életmód keretein belül is bátran lehet fogyasztani szénhidrátcsökkentett pékárut, amelyekhez kiváló recepteket találhattok itt a blogon!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!