Hazánkban az egyik legnépszerűbb cukrászati édesség a magyar eredetű somlói galuska. Piskótatészta, csokiöntet, és tejszínhab a fő alkotóelemei. A hozzávalók tekintetében pedig rendkívül egyszerű dolgokat kell hozzá beszerezni: liszt, cukor, tojás, sütőpor, víz, kakaópor, mazsola, dió, és tejszín. Egy egyszerű sarki közértből is megvásárolhatunk mindent egy tradicionális somlói galuska elkészítéséhez. Azonban, ha szeretnénk egy sokkal kíméletesebb, alakbarát verziót választani a sajátkészítésű somlóinkhoz, akkor sem kell messzire mennünk, hiszen online, a Diétás Termékek Webshop oldalról mindent meg tudunk rendelni a szénhidrátcsökkentett, paleo somlói galuskánkhoz.

Ha nem tudod, hogy kezdj neki a paleo somlói elkészítéséhez, akkor első lépésben nyisd meg EZT a receptet! Ha,  még ismeretlenek számodra a receptben szereplő alapanyagok, abban az esetben sem kell kétségbeesned, hiszen minden lépést leírtunk, ahhoz, hogy még kezdő sütőknek is sikerüljön a tökéletes paleo somlói! Ez a paleo somlói nem csak a paleolit életmódot élőknek fog tetszeni, hanem a gluténérzékenyeknek, tejérzékenyeknek, szójaérzékenyeknek is! Ha kerülöd a hozzáadott cukrot, és ezért már régen fogyasztottál ilyen krémes, lágy, édes finomságokat, akkor itt az idő, hogy újra a szádban érezhesd a hamisíthatatlan somlói ízt! Nem tartalmaz egy gramm hozzáadott cukrot sem, és a benne lévő szénhidrátok lassan szívódnak fel így nem kell attól tartanod, hogy az elfogyasztását követően hirtelen megugrik a vércukorszinted, és nem sokkal utána pedig újra farkaséhes leszel! Ez a paleo somlói 100 grammonként kevesebb, mint 6 g szénhidrátot tartalmaz, így a csökkentett szénhidráttartalmú ételeket preferálók számára is kedvező tápértékekkel bír!

Paleo somlói receptünk rendkívül jó példája annak, hogy a hagyományosan sok hozzáadott cukorral, búzaliszttel, és zsíros tejszínnel készülő jellegzetes magyar édességeket is el lehet készíteni úgy, hogy ne rondítson bele senki szénhidrátcsökkentett étrendjébe, paleo életmódjába, gluténmentes, tejmentes étrendjébe!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!