Te is oda vagy a krémes, csupa csoki somlóiért, de paleo életmód miatt már az idejét sem tudod, mikor ettél utoljára? A somlói, hagyományos recept alapján készítve, egy meglehetősen komplex desszert. Háromféle piskótát kell hozzá sütni: egy sárgát, egy kakaósat, és egy diósat, és természetesen mindhármat cukor, és tej hozzáadásával, búzalisztből kell megsütni. A csokoládéöntet vajból, lisztből, tejből, étcsokiból, és rumból készül. Valamint a tálaláshoz mazsolán, és darált dió kívül tejszín is szükséges. A paleo életmódban nem megengedett a tejtermékek, a búzaliszt, és a hozzáadott cukor fogyasztása. De a jó hír a somlói rajongók számára, hogy több tökéletesen működő, ínycsiklandó paleo somlói receptet kidolgoztunk már.

A paleo somlói elkészítésétől nem kell tartania, még a kezdő konyhatündéreknek sem! Rendkívül egyszerű paleo somlói receptjeink nem csak finomak, hanem időhatékonyak is, hiszen sokkal gyorsabban elkészíthetőek, mint a hagyományos somlói. Ráadásul a paleo somlóival a gluténérzékenyek, tejérzékenyek, és szójaérzékeny ismerőseidet is megkínálhatod, sőt vendégségbe is vihetsz belőle egy nagy adaggal, hiszen szinte biztos, hogy kivétel nélkül mindenki megnyalja utána a tíz ujját. KATTINTS IDE hogy újra élvezhesd a paleo somlói adta krémes, lágy, édes ízélményt! Nem tartalmaz egy gramm hozzáadott cukrot sem, és a benne lévő szénhidrátok lassan szívódnak fel így nem kell attól tartanod, hogy az elfogyasztását követően hirtelen megugrik a vércukorszinted, és nem sokkal utána pedig újra farkaséhes leszel! Ez a paleo somlói 100 grammonként kevesebb, mint 6 g szénhidrátot tartalmaz, így a csökkentett szénhidráttartalmú ételeket preferálók számára is kedvező tápértékekkel bír!

Paleo somlói receptünk rendkívül jó példája annak, hogy a hagyományosan sok hozzáadott cukorral, búzaliszttel, és zsíros tejszínnel készülő jellegzetes magyar édességeket is el lehet készíteni úgy, hogy ne rondítson bele senki szénhidrátcsökkentett étrendjébe, paleo életmódjába, gluténmentes, tejmentes étrendjébe!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!