Szénhidrátcsökkentett kalács

A kalács sokak kedvenc reggelije, Húsvét ünnepén szinte minden házban díszeleg egy két frissen sült darab. Ha Te neked is az egyik kedvenc kelttésztás finomságod a kalács, de már jó ideje nem fogyasztottál egy szeletet sem, mert szénhidrátcsökkentett étrend miatt kerülöd a búzalisztet, és a kristálycukrot, akkor tedd próbára az egyik szénhidrátcsökkentett kalács receptünket! Nem kell speciális pékségbe, és boltokba rohangálnod, ha csökkentett szénhidráttartalmú kalácsra vágysz! Süsd meg magad, és meglepődve fogod tapasztalni, hogy egy az egyben olyan, mint a jó öreg fehérlisztes társa, ám mentes a gyorsan felszívódó szénhidrátoktól, sőt, a mi szénhidrátcsökkentet kalácsaink a gluténtól is! A belül foszlós, hajszál vékony héjú kalács szénhidrátcsökkentett verzióját bárki el tudja készíteni! Szénhidrátcsökkentett kalács receptjeinket, fejlesztésükkor, és tökéletesítésükkor igyekeztünk úgy kialakítani, hogy még a kezdő konyhatündérek is könnyűszerrel elkészíthessék őket! Másik szempont, amely miatt rendkívül különlegesek a szénhidrátcsökkentett kalács receptjeink, hogy a szénhidráttartalmukat nem úgy igyekeztük csökkenteni, hogy a zsírtartalmuk növekedjen. A legtöbb szénhidrátcsökkentett kalács receptünkben magas a rosttartalom, ezáltal alacsonyabb a szénhidráttartalom.

A legminimálisabb szénhidráttartalmú kalács receptünk EZ! Ez a szénhidrátcsökkentett kalács recept gyakorlatilag lisztmentes, hiszen szinte 100%-ban rostból áll. 100 grammban 138 kcal található csak, és ennek az értéknek az energiatartalmából 46 kalória származik rostból! Ha van otthon a népszerű Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverékből, és szénhidrátcsökkentett kalácsot szeretnél sütni, akkor próbáld ki EZT a könnyű receptet!

Hidd el, ezek a szénhidrátcsökkentett kalács receptek sikeresen helytállnak még az Ünnepi asztalon is! Legyen szó karácsonyról, húsvétról, vagy egy egyszerű hétvégi brunch-ról, többé ne válaszd a cukros, fehérlisztes kalácsot! Süss szénhidrátcsökkentett kalácsot az egész család számára!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!