A muffin azon édességek közé tartozik, ami olyan sokféleképpen elkészíthető, annyiféle módon variálható, hogy mindenki találhat a szája íze szerint való édes, vagy sós muffint. A hagyományos muffinok tésztájába kell vaj, vagy növényi zsiradék, búzaliszt, cukor, sütőpor, ízesítéséhez csokidarabok, vagy gyümölcsök, a sós muffinokhoz zöldségek, sonka, vagy sajt, a sütéséhez pedig tapadásmentes muffinforma, ami szükséges. Európában leginkább az angol, a francia, és a német családok körében népszerű étel a muffin, jelen van a legtöbb zsúron, pikniken, ünnepségen. Hazánkban is már közkedvelt süteménnyé vált a muffin. Gyakran az első sütik közé tartozik, amit megtanulnak elkészíteni a konyhaművészettel ismerkedők.

A muffin, a többi búzalisztes cukros süteményhez hasonlóan, magas szénhidrátértékkel bír. A hagyományos muffin ráadásul gyorsan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, amelyek köztudottan magas vércukorszintet okoznak, fokozzák a hasnyálmirigy termelődését, és nagy éhségérzethez vezet a fogyasztásuk. Ráadásul, a magas szénhidrátérték mellé társul a vaj/növényi zsiradék, amelyek párosítása nem a legcélszerűbb, ha szeretnénk megszabadulni néhány felesleges kilogrammtól. Ha nem szeretnél lemondani a muffinról, és keresel olyan alternatívát, ami nem dobja meg a vércukorszintedet, nincs az egekben a szénhidráttartalma, akkor nézz be a paleo puffin receptjeinkhez, amelyek nem csak, hogy szénhidrátcsökkentettet, hanem gluténmentesek, és tejmentesek is. Szénhidrátcsökkentett muffinjainkat azoknak is ajánljuk, akik mellőzik a finomított cukrokat, mivel egyik szénhidrátcsökkentett muffinunk sem tartalmaz hozzáadott cukrot!

Rengeteg szénhidrátcsökkentett muffin receptünk van, amelyek mind sokak által lettek már tesztelve, és a legtöbbeknél nagy sikert arattak. Az egyik legnépszerűbb, és legegyszerűbb, leggyorsabban elkészíthető szénhidrátcsökkentett muffin receptünk EZ!  De ezen kívül még több száz szénhidrátcsökkentett muffin recepttel ismerkedhettek meg ITT! Kakaós, karobos, kókuszos, csokis, vaníliás, epres, töltött, mákos, diós, zserbó ízű, túró rudi ízű… stb. Te próbáltad már valamelyiket?

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!