Mi az? Kerek, vagy hosszúkás, általában sós, létezik tepertős, burgonyás, vajas, sajtos, magvas, de vannak édes verziói is. A balkáni és a török konyhai jellegzetes étele. Precíz dagasztást, kelesztést, nyújtást, kiszaggatást, és sütését igényel. Szinte minden lagziban, összejövetelen, bulin, vendégségben

jelen van, mint eszegetnivaló. Hát persze, hogy nem másra gondoltunk, mint a pogácsa. Ki ne szeretné a pogácsát? Hozzátartozik a magyarságunkhoz. Hiszen már gyerekként is, a mesékben a hamuban sült pogácsákról olvastunk, nagymamáink szorgos kezei által készített, házi pogácsáknak az illata még most is szinte az orrunkban van.

Manapság sokan előnyben részesítik a szénhidrátcsökkentett ételeket. A szénhidrátcsökkentés, a zsírosabb étek mellett valóban hasznos, ha nem szeretnénk, hogy lerakódjon rajtunk a bevitt táplálék. A szénhidrátcsökkentett ételek elkészítésekor igyekezzünk azokat a recepteket választani, amiknek a szénhidrátértéke úgy lett csökkentve, hogy a készétel zsírtartalma nem lesz jelentősen magasabb, hanem csupán a rosttartalma növekszik. Több olyan szénhidrátcsökkentett pogácsa receptünk van, ami ennek megfelel. Szénhidrátcsökkentett pogácsa receptjeink nagyon sokoldalúak. A legtöbb beilleszthető paleo életmódba is, mert nem tartalmaz a paleo étrenddel nem kompatibilis alapanyagot, pl. gluténtartalmú kalászos fejűek (pl. búza), tejtermékek, hüvelyesek. Mivel ezektől mentesek a szénhidrátcsökkentett pogácsáink, összetett ételérzékenyeknek is szeretettel ajánljuk őket.

Szénhidrátcsökkentett pogácsáinkat sokkal egyszerűbb elkészíteni, mint a hagyományos társaikat, mert a speciális, gluténmentes, szénhidrátcsökkentett lisztkeverékeink könnyen kezelhetőek, és nem kell őket sokáig gyúrni, hogy elérjék a tökéletes pogácsa állagot, ráadásul szénhidrátcsökkentett pogácsáink tésztájába élesztő sem kell, így a kelesztés sem vesz el időt a készítésükkor!

Próbáld ki valamelyik kedvenc pogácsád szénhidrátcsökkentett verzióját! A legtöbb hagyományos pogácsához ITT TALÁLSZ szénhidrátcsökkentett verziót!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!