Vegán aranygaluska

Az aranygaluskát szokták a kelt tészták királynőjének is nevezni, és úgy gondoljuk nem hiába. Az édes élesztős tésztából gyúrt gombócok, darált dióba forgatva, készre sütve pedig leöntve vaníliasodóval, igaz úri lakoma. Az egyik legnépszerűbb magyaros desszert, amit szívesen bemutatunk külföldi ismerőseinknek is. A klasszikus aranygaluskát nem a legegyszerűbb elkészíteni, a végeredményért megéri a fáradtságot. Az aranygaluskához az alapanyagokat jóformán bármelyik közértből beszerezhetjük, ami szükséges hozzá: a liszten, a són, és a cukron kívül: élesztő, egy citrom reszelt héja, darált dió, porcukor, tojássárgája, tej, vaj. Az igazán bevállalós sütögetők a vaníliasodót nem pudingporból készítik, hanem vaníliarúdból, keményítőből, cukorból, tejből, és tojássárgájából. Az aranygaluska készítéshez szükséges élelmiszerek listájából láthatjuk, nem éppen reform, és nem éppen vegán ételről van szó. A gyorsan felszívódó szénhidrátban bővelkedő, állati eredetű alapanyagoktól hemzsegő aranygaluskát azonban el lehet készíteni növényi alapú, vegán-barát verzióban is. A vegán aranygaluskát bátran feltálalhatod az összetett ételérzékenységgel küzdő barátaid számára is, hiszen tejmentes, tojásmentes, szójamentes, és, a mi receptünk szerint készítve még gluténmentes étrendbe is beilleszthető. A blogunkon minden vegán aranygaluska recept hozzáadott cukor nélkül, és csak lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó álgabonákból készül.

Ha régóta kívánod az aranygaluskát, ám vegán életmód miatt lemondtál róla, ha van a spájzodban elfekvőben egy adag darált dió, de nincs ötleted, mit kezdj vele, ha meglepnéd a családod valami laktató finomsággal, ha házi kelt tésztás süteményt kívánsz, de nem szívesen bajlódnál a tészta gyúrással, kelesztéssel, akkor a vegán aranygaluska receptünket Neked ajánljuk! KATTINTS IDE hogy megismerkedhess a pihe-puha tésztájú, élesztőmentes vegán aranygaluska receptünkkel!

Kellemes sütögetést, és jó étvágyat kívánunk a szerintünk legfinomabb vegán aranygaluskához!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!