Te is szereted a kuglófot? Mazsolásan, csoki darabokkal, vagy csak üresen egy bögre tea, vagy kávé mellé? A csokimázas, és a kakaós kuglófok szintén roppant nagy népszerűségnek örvendenek. A klasszikus kuglóf recept eredetileg élesztővel készül, ám ma már szinte mindenki a sütőporos változatot készíti el otthon. A készen kapható, pékségekben, és cukrászdákban sütött kuglófok is tej, és tojás hozzáadásával készülnek. A növényi alapú étrend követői ezeket az alapanyagokat kerülik. A vegán étrend mellőz minden állati eredetű élelmiszert, de ez még nem azt jelenti, hogy a növényi étrend egyoldalú lenne. A vegán étrenden belül is lehet nagyon finom süteményeket fogyasztani pl. kuglófot is.

A vegán kuglóf jóval kevesebb zsiradékot tartalmaz, és a mi receptjeink alapján készíthető vegán kuglófok ráadásul lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, amelyek tulajdonsága, hogy nem emelik mert hirtelen a vércukorszintet, hanem lassan, és egyenletesen szívódnak fel, hosszú ideig tartó jóllakottságot nyújtva ezzel. A vegán kuglóf receptjeink azért is különlegesek, mert nem tartalmaznak hozzáadott répacukrot, sőt, még gluténtartalmú alapanyagok sincsenek bennük, így a gluténmentes vegán étrendbe is beilleszthetőek. Ha még nem ettél finom házi kuglófot, akkor itt az ideje, hogy elkészítsd a sajátodat! Ne keresgélj tovább vegán kuglóf receptet, KATTINTS IDE, süsd meg ezt a tökéletesen működő, 100%-ban növényi alapú receptet! Felszeletelve fagyasztóban is tárolhatod, ha úgy érzed, hogy túl nagy lenne, és lassan fogyna el. Úgy csak szükséges esetén ki kell olvasztani 1-1 szeltet, bár szerintünk kicsi rá az esély, hogy a mélyhűtőben végezné ez a puha, foszlós, jóízű vegán kuglóf.

A frissen sült vegán kuglóf önmagában is nagyon finom, de ajánljuk hozzá a Szafi Reform és a Szafi Free, hozzáadott cukortól mentes lekvárokat!

Reggelire, vagy tízóraira, esetleg uzsonnára tökéletes választás lehet a Szafi Free vegán kalács! Vegán életmód miatt többé ne mondj le a kuglófról, helyette inkább süsd meg a házi készítésű, teljesen vegán verziódat a növényi alapú receptjeink alapján!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!