A tökéletes linzer tészta igen sokszínűen felhasználható: ishlerek, és kekszek alapjául szolgálhat, de a baracklekváros egyszerű linzernek sincs párja! A hagyományos linzer tésztájához néhány alapvető élelmiszer szükségeltetik, amelyek a legtöbb konyhában mindennap fellelhetőek: finom búzaliszt, vaj, porcukor, tojássárgája, vaníliás cukor, citromhéj, sütőpor, és persze a töltelékhez a lekvár.  Ezek közül a vaj, és a tojássárgája sem kompatibilis növényi alapú táplálkozással. A vegán életmódot élők a készen kapható linzerek összetevőit alaposan olvassák át minden esetben!

Ha vegán életmódot élsz, és linzert szeretnél enni, akkor próbáld ki a tojásmentes, tejmentes linzer receptjeink egyikét! Ha nem folytatsz növényi alapú táplálkozást, azonban hangsúlyt fektetsz az elfogyasztott ételeid minőségére, odafigyelsz a bevitt szénhidrát minőségére, és az elfogyasztott zsír mennyiségére, akkor is érdemes kipróbálnod valamelyik vegán linzer receptünket! Vegán linzereink között megtalálhattok szénhidrátcsökkentett verziót ITT! ITT! és ITT! Ezeket a vegán linzereket, és az ezekből készült islereket még paleo életmód esetén is lehet fogyasztani! Ha szeretnél olyan vegán linzert sütni, aminek a hagyományos linzerhez képest le van redukálva a hozzáadott zsírtartalma, akkor vess egy pillantást a Szafi Free linzer receptekre! EZ a vegán linzer sütemény még vendégségben is helytáll, sőt még a jeles ünnepnapokra is süthetünk belőle, hiszen kicsik-nagyok egyaránt nagyon szokták szeretni. A legújabb „Szafis” linzer szenzáció EZ a recept. Jóval kevesebb zsiradékot tartalmaz, azonban hamisíthatatlan, omlós tésztája van, ami elengedhetetlen a linzeres sütiknél.

Ezeket a linzereket nem csak vegánok fogyaszthatják, hanem összetett ételérzékenységgel küzdők is! Gluténérzékenység, tejérzékenység, szójaérzékenység esetén is bátran fogyassz belőlük! Kerülöd a hozzáadott cukrot tartalmazó sütiket? Ne aggódj, ezekben a vegán linzerekben nincs semmilyen finomított cukor! Próbáld ki a csökkentett zsírtartalmú, hozzáadott cukortól mentes vegán linzereinket Te is!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!