Vegán mákos guba

Mákos guba, mákos gubó, bobajka? Te melyik nevén ismered a jellegzetes magyar ételt? Hagyományosan téli étel volt, gyakran megfordult a karácsonyi asztalokon, ám szilveszterkor is előszeretettel fogyasztják, mivel a sok apró mák szemecske a hiedelem szerint szerencsét hoz az új esztendőben. Manapság már mindennapi étellé vált, ez a végtelenül egyszerű édes finomság, ami meglehetősen hétköznapi alapanyagokból áll: szikkadt vizes kifliből, vaníliás cukorból, vaníliával ízesített forró tejből, és természetesen cukrozott darált mákból.

A vegán mákos guba elkészítése nem bonyolult, ám kiívások elé állíthatja az embert. Először nem egyszerű feladat olyan kiflit találni az áruházakban, és a pékségekben, amik tejmentesek. Másodszor pedig a tehéntejbe áztatást is el kell kerülni vegán mákos guba készítéskor, és helyettesíteni kell vegán tejhelyettesítővel az állati eredetű tejet. Az ételeink összeállításakor érdemes figyelmet szentelni annak, hogy nagyobb mértékben fogyasszunk lassan felszívódó szénhidrátokat.

A vegán mákos guba receptjeink nem csak, hogy lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaznak, de még a gluténérzékenyek is fogyaszthatják őket! Ha azt gondolod, hogy a vegán mákos gubához bonyolult elkészíteni a házi kiflit, hogy időigényes dagasztással-, és kelesztéssel jár, akkor vess egy pillantást ERRE A RECEPTRE! Dióval készítve akár aranygaluskaként is szuperül helytáll ez a vegán mákos guba recept! Ha zsírszegény, gluténmentes vegán mákos gubát szeretnél készíteni, akkor EZ a mákos guba recept is jó választás lehet!

Sok gyerek kedvence a mákos guba! Ha a te gyereked is nagyon szereti, azonban gluténérzékenység miatt nem fogyaszthatja, esetleg te hiányolod az étrendedből vegán életmód miatt, akkor próbáld ki a gluténmentes vegán mákos guba receptjeinket!

Ha szereted elkészíteni a hagyományos, klasszikus ételeket ünnepnapokkor, akkor a vegán mákos guba receptjeink Neked valóak! Próbáld ki az egyik vegán mákos guba receptünket, és többé nem fogsz kívánkozni a bolti kiflis verzióra, sem a cukros, tehéntejes mákos guba után!

Élvezd a hozzáadott cukortól mentes, vegán mákos gubáink ínycsiklandó ízeit!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!