Vegán “tejbegríz”

A tejbegríz sokak gyerekkori kedvence volt. Nem véletlenül, hiszen édes, ízlés szerint ízesíthetjük kakaóval, fahéjjal, lekvárral, vagy egyéb finomsággal. Alapanyagait tekintve is egy végtelenül egyszerű fogásról van szó, hiszen nem kell hozzá több, mint búzadara, cukor, és tej. Ezeket a hozzávalókat szinte bármelyik sarki boltból beszerezhetjük, de a tej miatt sok tejérzékenynek, és vegán életmódot élőnek fennakadást okozhat az elkészítése. Bár már sok helyen hozzá lehet jutni növényi tejhelyettesítőkhöz, amelyekkel készíthetjük „tejbegrízünket”, de, ha igazán tudatosak szeretnénk lenni, akkor a másik két alapanyagra is kell találnunk olyan alternatívát, ami lassan szívódik fel, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, laktat, finom. Ráadásul, ha a búzadarát is lecseréljük gluténmentes alapanyagra, akkor összetett ételérzékenység, ill. ételintolerancia sem lehet akadálya az önfeledt tejbegrízezésnek.

De milyen alapanyagokat javaslunk mi, ha gluténmentes vegán „tejbegrízt” szeretnénk főzni? Kétféle tippünk van. Az elsőt azoknak ajánljuk, akik a szénhidrátcsökkentett recepteket preferálják. Ez a kókuszos hamis tejbegríz állagban nagyon hasonlít a hagyományos társára, ráadásul, ízben nagyon  különleges, kókuszos aromája van. Paleo életmód esetén is fogyasztható, KATTINTS IDE ha érdekel ennek a minimális szénhidráttartalmú paleo vegán „tejbegríznek” a receptje.

Ha Te sem tartasz a jó minőségű, lassan felszívódó, gluténmentes szénhidrátoktól, akkor a Szafi Free vegán „tejbegríz” a neked való! KATT IDE A RECEPTÉRT! Több ezer tesztelőnek az a véleménye, hogy megtévesztően hasonlít a hagyományos társához, ráadásul az elkészítése is pofonegyszerű.

Ezeket a vegán „tejbegríz” recepteket elkészítheted egy-egy fárasztó munkanap után is, hiszen szinte pillanatok alatt elkészülnek. Legyen szó növényi alapú táplálkozásról, gluténérzékenységről, tejérzékenységről, ezek a hozzáadott cukortól mentes vegán „tejbegríz” receptek nem fognak cserbenhagyni!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!