Vegán zserbó

Ki ne szeretné, a több, omlós lapból álló, lekváros-diós töltelékkel ellátott zserbót? A csokimázzal bevont épszerű süteményt gyakran húsvétkor, vagy karácsonykor készítjük el, de természetesen az év bármelyik szakaszában fogyasztható.

A hagyományos zserbó tésztalapja hétköznapi alapanyagokból készül, nem kell hozzá más, mint liszt, vaj, cukor, tojás, és élesztő. A készre sütött tésztát, általában 6 egyenlő vastagságú lapra vágják, majd a lapok közé sárgabaracklekvárt, és cukrozott darált diót töltenek. Végül olvasztott csokoládéval lehet megkoronázni a süteményt.

Vegán életmód mellett, könnyen azt hiheti az ember, hogy le kell mondania a zserbó észbontóan finom ízéről. Mielőtt végleg elfelejtenéd a zserbót, olvasd végig ezt a rövid bejegyzést!

Nálunk több vegán zserbó recept is található, amelyek egytől egyig 100%-ban növényi alapúak, sőt gluténmentesek, és hozzáadott cukor sincs bennük. Hogyan lehetséges vaj, és tojás nélkül tökéletes zserbót készíteni? Hogy lehet hozzáadott cukor nélkül, olyan zserbót sütni, aminek nincs mellékíze? Nos, ha hiszed, ha nem, pofon egyszerűen! A Szafi Free Expressz lisztkeverék segítségével még azok is tudnak kifogásolhatatlan vegán zserbót sütni, akik korábban nem készítettek semmilyen süteményt. Ha a ti családotokban sem telhet el a karácsony zserbó nélkül, ám vannak köztetek összetett ételérzékenyek, gluténérzékenyek, tejérzékenyek, tojásérzékenyek, vagy vegán étrend szerint étkezők, akkor a gluténmentes, vegán zserbó receptjeink Neked valóak! Ne keresgélj a boltok, pékségek, cukrászdák polcain vegán zserbót, készítsd el saját magad! A házi süteménynek nincs párja, te is várd szeretteidet saját készítésű vegán zserbóval. A zserbó vendégvárónak is jó, de természetesen az ünnepi vacsora után a desszertes asztalról is elmaradhatatlan, te se mellőzd vegán életmód miatt.

KATT IDE ha szeretnél gluténmentes, vegán zserbót sütni, és szeretnél hozzá megismerni egy biztosan működő, és nagyon finom receptet!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!