A zabpehely azon „csoda alapanyagok” egyike, amit a legtöbb diétázó, vegán, mindent evő egyaránt kedvel, és sok mindenhez felhasznál. Nem csak azért szeretjük a zabpelyhet, mert laktató reggeliző kása készíthető belőle, hanem azért is, mert a magas rosttartalma mellett, kiváló növényi fehérje-, és ásványianyag forrás, valamint lassan felszívódó szénhidrátok közé sorolható. Lassú felszívódásának köszönhetően hosszú időre eltelít, és még a vércukrunk sem emelkedik meg tőle hirtelen. A zabpelyhes receptek listája szinte végtelen hosszú. Sós, és édes ételeket egyaránt lehet készíteni zabpehelyből: kekszeket, süteményeket, piskótákat, péksüteményeket, fasírtokat, töltelékeket, süthetünk-főzhetünk belőle. A zabpelyhes receptek könnyűszerrel elkészíthetőek. Mivel a zabpehelynek nincs mellékíze, így különös praktikák sem szükségesek az ízesítés során. Fűszerezd a zabpelyhes recepteket az ízlésed szerint, és fedezd fel az ezerarcú felhasználhatóságát!

A zabpelyhes receptek gyűjteménye folyamatosan bővül a blogon. A zabpelyhes receptekben nem mind zabpehely formájában található meg a zab. Zablisztként, zabtöretként, zabpudingként, zabköretként, zabdaraként is kiválóan felhasználható. Nagyon sok zabpelyhes receptet találhattok hozzájuk a blogon, külön, átláthatóan kategorizálva az édességeket, főételeket, kenyérféléket, pizzákat, pogácsákat, és palacsintákat.

A sok-sok zabpelyhes, zablisztes recept közül kiválasztottunk tízet, amelyek évek óta töretlenül népszerűek. Ezeket a zabpelyhes recepteket legalább egyszer mindenkinek ajánlott kipróbálni! Itt megtekinthetitek a blog TOP 10 zabpelyhes receptjét!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!