A klasszikus tiramisu, bár nagyon finom, cseppet sem mondható diétás desszertnek. Búzalisztből, és cukorból készíthető el a piskótája, a krémje pedig zsíros mascarpone-ből. Gyorsan felszívódó szénhidráttartalma, és zsírtartalma is magas. A hagyományos tiramisu fogyasztása az ételérzékenyeknek, és a vegánoknak is akadály. A glutén miatt a gluténérzékenyeknek kell kerülni, a tej, és tojástartalma miatt pedig növényi étrend mellett hanyagolni kell a fogyasztását. A klasszikus, krémes olasz finomság azonban elkészíthető olyan módon is, hogy összetett ételérzékenyek, és vegánok is bátran fogyaszthassák. Olyan zsírszegény, gluténmentes vegán tiramisu recepteket dolgoztunk ki, amelyek íze nagyon hasonlít a hagyomány verzióéra, ráadásul nagyon gyorsan elkészíthető. Sőt, ami sokaknak számít: úgy állítottuk össze zsírszegény, gluténmentes vegán tiramisu receptjeinket, hogy a konyhában kezdők számára se okozzanak különösebb kihívást. Ha a hagyományos tiramisu magas hozzáadott cukor tartalma is gondot okoz, ne tétovázz, EZ a gluténmentes vegán tiramisu lesz a Neked való recept! Különleges lisztkeverékből áll a piskótája, amely csak lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, így ez az étel nem csak eltelít, hanem igazán laktat is. A legkisebbek számára is készítenél egy hűsítő zsírszegény, gluténmentes vegán tiramisut, de gondot okoz a kakaótartalom? Próbáld ki EZT a kakaómentes vegán tiramisu receptet!

Ha figyelsz a zsírbeviteledre, ha mellőzöd a leggyakrabban problémát okozó allergén anyagokat, akkor ezek a gluténmentes, zsírszegény, vegán tiramisu receptek Neked pont kapóra jöhetnek! Az egész család hálás szívvel fogja fogyasztani, hiszen nagyon finomak. Vendégségbe is bátran készíts egy nagy tál zsírszegény, gluténmentes, vegán tiramisut, a siker nem fog elmaradni!

 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!