Életmódváltók egyik kedvenc alapanyaga: az ezerarcú zabpehely. Főzhetünk belőle forró, lélekmelengető zabkását, mindenféle földi jóval ízesítve, vagy süthetünk belőle tökéletes állagú piskótát, összeállíthatunk zabpelyhes desszertgolyókat, sűríthetünk vele főzeléket, bundázhatunk a segítségével húst, vagy zöldségeket, alkalmas kenyerek, különböző péksütemények, és kekszek készítésére.
Egy szó, mint száz: a zabpehely szinte elengedhetetlen a tudatosan táplálkozók konyhájából. Nem véletlenül ilyen nagy a népszerűsége: élelmi rostokban, és ásványi anyagokban gazdag, lassan felszívódó szénhidrát, amely a kiegyensúlyozott, és változatos étrend méltó részét képezheti.
A zabtartalmú receptek gyűjteménye folyamatosan bővül a blogon. A zabpelyhes receptekben nem mind zabpehely formájában található meg a zab. Zablisztként, zabtöretként, zabpudingként, zabköretként, zabdaraként is kiválóan felhasználható. Nagyon sok receptet találhattok hozzájuk a blogon, külön, átláthatóan kategorizálva az édességeket, főételeket, kenyérféléket, pizzákat, pogácsákat, és palacsintákat.
Gluténérzékenyek számára is kiváló választás minden Szafi Reform és Szafi Free márkájú zabtartalmú élelmiszer, hiszen garantáltan gluténmentes üzemben készülnek.
A sok-sok zabpelyhes, zablisztes recept közül kiválasztottunk tízet, amelyek évek óta töretlenül népszerűek. Ezeket a recepteket legalább egyszer mindenkinek ajánlott kipróbálni!