Életmódváltók egyik kedvenc alapanyaga: az ezerarcú zabpehely. Főzhetünk belőle forró, lélekmelengető zabkását, mindenféle földi jóval ízesítve, vagy süthetünk belőle tökéletes állagú piskótát, összeállíthatunk zabpelyhes desszertgolyókat, sűríthetünk vele főzeléket, bundázhatunk a segítségével húst, vagy zöldségeket, alkalmas kenyerek, különböző péksütemények, és kekszek készítésére.

Egy szó, mint száz: a zabpehely szinte elengedhetetlen a tudatosan táplálkozók konyhájából. Nem véletlenül ilyen nagy a népszerűsége: élelmi rostokban, és ásványi anyagokban gazdag, lassan felszívódó szénhidrát, amely a kiegyensúlyozott, és változatos étrend méltó részét képezheti.

A zabtartalmú receptek gyűjteménye folyamatosan bővül a blogon. A zabpelyhes receptekben nem mind zabpehely formájában található meg a zab. Zablisztként, zabtöretként, zabpudingként, zabköretként, zabdaraként is kiválóan felhasználható. Nagyon sok receptet találhattok hozzájuk a blogon, külön, átláthatóan kategorizálva az édességeket, főételeket, kenyérféléket, pizzákat, pogácsákat, és palacsintákat.

Gluténérzékenyek számára is kiváló választás minden Szafi Reform és Szafi Free márkájú zabtartalmú élelmiszer, hiszen garantáltan gluténmentes üzemben készülnek.

A sok-sok zabpelyhes, zablisztes recept közül kiválasztottunk tízet, amelyek évek óta töretlenül népszerűek. Ezeket a recepteket legalább egyszer mindenkinek ajánlott kipróbálni! 

Itt megtekinthetitek a blog TOP 10 zabpelyhes receptjét!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!