Az egyik legismertebb táplálkozási tanács, amelyet szakemberek is szívesen hangoztatnak az, hogy fogyasszunk minél több rostot, válasszuk a magas rosttartalmú ételeket. A kiemelkedő rosttartalommal rendelkező élelmiszerek a zöldségek, gyümölcsök, a hüvelyesek, a magvak, és a teljes kitörlésű gabonák. A rostok valóban hasznos szolgálatot tesznek a testünknek: többek közt megkötik az emésztőrendszerünk által termelt koleszterintartalmú epesavakat, ezáltal kisebb mennyiségű koleszterin kerül a véráramba. Ez a szív-, és érrendszeri betegségek elkerülése miatt rendkívül fontos. Ennek ellenére, a mértéktelen rostfogyasztás negatív hatásokkal lehet a szervezetünkre. Ha túllépjük az ajánlott rostfogyasztási mennyiséget, az emésztési zavarokhoz, puffadáshoz, hasmenéshez vezethet. A hasmenés is tünete lehet a túlzott rostbevitelnek, a nagy mennyiségű széklet távozásával pedig rendkívül fontos tápanyagok távozhatnak az emésztőrendszerünkből, pl. zsírban oldódó vitaminok, a kalcium, a vas, és más ásványi anyagok.

Ételérzékenység mellett még komplikáltabbnak tűnhet odafigyelni az elfogyasztott rostmennyiségre. A Szafi Free csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék használatát azoknak az összetett ételérzékenyeknek is ajánljuk, akiknek valamilyen oknál fogva a rostfogyasztást is korlátozniuk kell. A lisztkeverék gluténmentes lisztekből, hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyalisztből, és minimális mennyiségű rostokból áll. Ez az univerzálisan felhasználható gluténmentes, vegán lisztkeverék lehetőséget nyújt jelölendő allergénektől mentes ételeket készíteni, pl. csökkentett rosttartalmú, gluténmentes lángost, fánkot, palacsintát, stb.

Ha neked is nehézséget okoz a sok rost megemésztése, ha már eleged van az állandó puffadástól, a hasi görcsöktől, de kívánod a hagyományos lángost, akkor próbáld ki EZT A RECEPTÜNKET! Hamísíthatatlan élesztős íz, minimális felszívódó olaj, roppanós kéreg, puha, levegős tészta, ezt kínálja a csökkentett rosttartalmú lángos receptünk!

 

 

 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!