Sokan, ha meghallják a torta szót, egyből a csokitortára asszociálnak, ami nem véletlen: ellenállhatatlan, mutatós, édes. Van krémesebb, lágy, van masszívabb állagú, és olyan is, aminek a külső rétegét megdermedt csokoládé fedi. Ahány háziasszony, annyiféle „tökéletes” csoki torta recept létezik. A csokitorta készítés azonban fejtörést okozhat azokban a napokban, amikor figyelni szeretnék az elfogyasztott szénhidrát, és zsír mennyiségére. Ha Te is azoknak a táborát erősíted, akik a diéta alatt kiiktatják az életükből a csokoládés finomságokat, a csokis nyalánkságokat, akik még ünnepnapokon, szülinapokon is mellőzik a csokitortát a kitűzött cél érdekében, akkor mindenképp olvass tovább!

Ha szénhidrátcsökkentett étrendet követsz, és törekedsz arra, hogy az ételeid minimális szénhidráttartalmúak legyenek, akkor próbáld ki a hozzáadott cukrot nem tartalmazó, búzaliszttől, és mindenféle magas, gyorsan felszívódó szénhidráttartalmú liszttől mentes diétás csokitorta receptjeinket! A diétán kívül, a gluténérzékenység, sőt a tejfehérje érzékenység sem állhat közéd, és a csokitorta közé! Paleo étrendbe is beilleszthető diétás csokitorta receptjeink tökéletesen beilleszthetőek glutén-, tej-, szójaérzékenyek étrendjébe is!

Amennyiben a vegán étrend híve vagy, és mellőzöl minden állati eredetű élelmiszert, és diéta miatt kerülöd a magas zsírtartalmú ételeket, úgy a zsírszegény csokitorta receptjeink neked valóak! Igen! Lehet sütni margarin, temérdek mennyiségű kókuszolaj, tej, és tojás nélkül is olyan csokitortát, ami akár még barátaid, családtagjaid szülinapján is az ünnepi asztal éke lehet.

Nálunk még olyan diétás csokitorta receptet is találhatsz (ITT!), amihez semmilyen különleges lisztkeverék, sőt semmilyen liszt nem kell! Nyers vegán, sőt paleo életmódba beilleszthető csokitorta, 2 hozzávalós diétás csokitorta, kakaómentes (!) csokitorta receptjeink rendkívül ízletesek, kiváló állagúak, és külleműek. Próbáld ki a számodra legszimpatikusabb receptet (a jobb felső sarokban, a receptkereső segítségével könnyen megtalálhatod diétás csokitorta receptjeinket!), készíts az elkészült diétás csokitortáról fotót, és oszd meg a sikereidet velünk is az Instagramon (használd a #szafifree, vagy a #szafireform hashtaget!)!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!