Az édes süteményeket a legtöbb ember szereti, ám sokaknak nehézséget okoz a cukros, búzalisztes, margarinos nyalánkságokról lemondani a diéta idején. Vannak események, amikor szinte képtelenség elkerülni a sütizést, pl. nagyszülők látogatásakor, esküvőkön, szülinapokon. Ezekre az alkalmakra készülhetünk saját készítésű süteményekkel, amelyekben mellőzzük a fent említett alapanyagok használatát. Készíts mellékízmentes süteményeket a család, és a barátok számára! A klasszikus sütemények közül a piskótatekercs az egyik, ami szinte minden korosztályban közkedvelt. A hagyományos piskótatekercs a recept szerint búzalisztből, cukorból, tojásból, sütőporból, és tejből áll, valamint tetszőleges ízű lekvárral, vagy krémmel szokták megtölteni. A jó piskótatekercs levegős, pillekönnyű tésztája könnyen feltekerhető, minimális repedés nélkül.

A Blog diétás piskótatekercs receptjei nem tartalmazzák a fent említett alapanyagok közül egyiket sem, azonban épp olyan könnyű szerkezetűek, mint a hagyományos piskótatekercsek. Hozzáadott cukor nélkül, gluténtartalmú lisztek, és margarin nélkül is nagyon finom diétás piskótatekercset tudok készíteni az ITT található recept alapján! Ezt a többéves receptet azért is szeretik nagyon sokan, mert nem kell hozzá semmilyen különleges lisztkeverék, a hozzávaló gluténmentes zabpehelyliszt pedig küllemben, és ízben is nagyon hasonlít a finomított búzalisztre. Ebből még a válogatósabbak, a reform konyhát nem igazán kedvelők is szívesen esznek pár darabot! Ha számodra fontos az ételeid szénhidrátértéke, ha szeretnél minél alacsonyabb szénhidráttartalmú süteményeket fogyasztani, és diétás piskótatekercs készítésre készülsz, akkor próbáld ki EZT a végtelenül egyszerű diétás piskótatekercs receptünket, amelyet akár paleo életmódba is beilleszthetsz! Az egyik legkedveltebb diétás piskótatekercs receptünk pedig EZ! Kedvező szénhidrátértéke mellett azért is kedvelik sokan, mert olyan lisztkeverékből készül, amiből sok másik szénhidrátcsökkentett paleo finomságot is el tudsz készíteni!

Próbáld ki valamelyik diétás piskótatekercs receptünket, és alakformálás miatt többé ne mondj le a sütizés öröméről!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!