A hajtogatós tepertős pogácsát sokan nagyon szeretik, de kevesen vannak, akik neki is mernek állni az elkészítésének. Ennek oka, hogy a leveles tésztát házilag elkészteni nem a legegyszerűbb folyamat, a készen kapható leveles tészták pedig általában nagyon sok zsírt tartalmaznak a magas szénhidráttartalmuk mellett, ráadásul gluténérzékenyek sem tudják őket fogyasztani, mivel gluténtartalmú búzalisztből készülnek. Vannak, akik keltésztából készítik a tepertős pogácsát, ebben az esetben is gluténtartalmú a tésztája, ráadásul az elkészítését meghosszabbítja a kelesztés, ami akár 45 percig is eltarthat.

Nálunk olyan élesztőmentes tepertős pogácsa receptekkel ismerkedhettek meg, amik sokkal kevesebb idő alatt elkészíthetőek, mint a hagyományos tepertős pogácsák. Nem igényelnek kelesztést, fárasztó dagasztást, ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják őket, sőt a legtöbb még paleo életmódba is beilleszthető. Próbáld ki EZT a csökkentett szénhidráttartalmú, élesztőmentes tepertős pogácsa receptünket, vagy, ha szeretnél elrejteni a tepertős pogácsa tésztájában zöldséget, akkor süsd meg EZT a cukkinis tepertős pogácsát! Nincs cukkini íze, és így észrevétlenül megeszik a zöldséget még a válogatósabbak is! Ha igazi leveles pogácsára vágysz, akkor EZT az élesztőmentes tepertős pogácsa receptet ne hagyd ki!

Ezekkel a pogácsákkal készülhetsz családi, vagy baráti összejövetelekre, vagy bármilyen olyan partira, ahol sós finomságra lesz szükség. Ne vásárolj többé készen kapható tepertős pogácsát, amiben nem tudhatod, hogy pontosan milyen alapanyagok kerültek. Győződj meg róla, hogy a pogácsasütés lehet sokkal egyszerűbb, és rövidebb folyamat, mint hagyományos alapanyagokkal, és tradicionális receptekkel. Szénhidrátcsökkentett étrend, gluténmentes életmód, paleo életvitel többé ne álljon a frissen sült, illatos pogácsa és közéd!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!