Ki ne szeretné a kakaós csigát? Kicsik-nagyok mind oda vannak érte: reggelire, nap közben köztes étkezésre ínycsiklandó választás egy frissen sült kakaós csiga. Könnyedén beszerezhetjük a sarki boltban, bármelyik pékségben, élelmiszer áruházban, de akár magunknak is megsüthetjük.

A hagyományos kakaós csiga alapja az édes kelt tészta, amely bizony gluténtartalmú. A jó hír viszont: ha egészségügyi/elvi okból kerülöd a gluténtartalmú élelmiszereket, akkor sem kell lemondanod a pihe-puha kakaós csigáról!

Gluténmentes kakaós csigát több helyen is lehet már vásárolni, de az otthon sütött, illatos, gőzölgő, meleg csupa-csoki kakaós csigánál sokunk szerint nincs jobb! A gluténmentes kakaós csiga sütése elsőre macerásnak tűnhet, de valójában egy cseppet sem az.

A Blogon számtalan gluténmentes kakaós csiga receptet találhattok, amelyek sokak által teszteltek, így nem kell attól tartanotok, működésképtelen receptbe kezdtek bele! Sok gluténmentes kakaós csiga receptünk paleo életmódba is beilleszthető, és vannak vegán életmóddal kompatibilis gluténmentes kakaós csiga receptjeink is. A Bog legnépszerűbb kakaós csiga receptjei nem tartalmaznak élesztőt sem, így nem igényelnek kelesztést, pikk-pakk, bárki, bármikor összeállíthatja a tésztáját.

Tejet, tojást, élelmiszerekhez adott cukrot sem fogyasztasz, a gluténon kívül? Ha összetett ételérzékenységgel küzdesz, akkor is vess egy pillantást a gluténmentes kakaós csiga receptjeinkre, hiszen nem egy olyan receptúrát találhatsz, amely mégis belefér az életmódodba!

Nem kell többé nyál csorgatva bámulni a pékségek kirakatait, nem kell többé lemondanod a kakaós csiga egyszerű nagyszerűségéről, nem kell többé nemet mondanod, ha megkívánsz egy kakaós csigát: próbáld ki gluténmentes kakaós csiga receptjeink közül a számodra legszimpatikusabbat, és győződj meg róla Te is, hogy a gluténmentes kakaós csiga is éppoly ízletes lehet, mint a hagyományos társa!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!