Vannak ünnepeink, amelyek nem telhetnek el a házi készítésű, puha, illatos kalács nélkül. A kalácskészítés magyar hagyománynak számít a legtöbb háztartásban, főleg húsvétkor. De mihez kezdjenek azok, akik egészségügyi, vagy elvi ok miatt kerülik a gluténtartalmú búzalisztet, amely köztudottan a tökéletes kelt tészta alapja? Mielőtt bárki azt hinné, hogy ételérzékenysége, étel intolarenciája, speciális étrendje miatt le kell mondania a foszlós kalács majszolásának öröméről, van egy jó hírünk: ezen a Blogon megannyi gluténmentes kalács recept között böngészhettek!

Attól tartasz, a gluténmentes kalács morzsolódik? Kemény? Kezelhetetlen állagú a tésztája? Szeletelhetetlen? Pocsék ízű? Lehet, hogy még csak ilyen gluténmentes kalácsokkal találkoztál, ebbe az esetben, adj egy újabb esélyt, és próbáld ki a legnépszerűbb gluténmentes kalács receptjeinket! Sok család húsvéti, karácsonyi asztalára került már Szafi Reform (ami szénhidrátcsökkentett, és paleo életmódba is beilleszthető), és/vagy Szafi Free (ami zsírszegény, és vegán életmódba is beilleszthető, mivel tej, és tojásmentes) kalács. Az ünnepi asztalt megkoronázhatja, de a hétköznapi reggeliket, uzsonnákat, vacsorákat is megédesítheti bármelyik gluténmentes kalács a Blogról.

Süss hozzáadott cukortól mentes, gluténmentes kalácsot, amivel összetett ételérzékenységgel küzdő ismerőseidet is megkínálhatod! Készíts olyan élesztőmentes, gluténmentes kalácsot, amelyet nem kell hosszadalmasan dagasztani, keleszteni, de végeredményben tökéletes! Csokis kalács, kakaós kalács, fonott kalács, mazsolás kalács, mind-mind gluténmentesen, innen csak néhány kattintásnyira!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!