A Marlenka néhány éve még ismeretlen volt többek számára. Az örmény mézes szelet vékony lapokból áll, sokak szerint egyszerre tömény, mégis kellemesen édes. A legtöbb cukrászdában, kávézóban már könnyen hozzáférhetünk, az igazán elszánt Marlenka-rajongók pedig házilag is elkészthetik ezt a mennyei tortasüteményt.

A hagyományos Marlenka tésztája, többek között kétféle lisztből áll: finomlisztből, és réteslisztből. A búzaalapú lisztek gluténtartalmúak, így a gluténra érzékenyeknek minden belőlük készült étel tiltólistás, így az ínycsiklandó Marlenka is.

A gluténérzékenyek kedvéért azonban megszületett a gluténmentes Marlenka recept is, amely ízben megtévesztően hasonlít a készen kapható Marlenkákhoz. Gluténmentes Marlenka tortasütemény receptünk akár szülinapi ünnepségen is megállja a helyét. Receptért KATT IDE! Azok, akiknek a glutén mellett, a tejtermékek fogyasztása is problémát okoz, próbálják ki hozzáadott cukortól mentes, paleo Marlenka receptünket! EZ A RECEPT szeletenként kevesebb, mint 3 g felszívódó szénhidrátot tartalmaz, így a szénhidrátcsökkentett étrendet preferálók is bátran tegyék próbára!

Élvezd újra a mézes-diós-karamellás, örmény finomságot, akár gluténérzékenység mellett is! Ne mondj le róla ételérzékenységed miatt, próbáld ki valamelyik gluténmentes Marlenka receptünket!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!