Egyre többen választják a gluténmentes életmódot. Van, aki glutén érzékenység (búza sikér), vagy más egészségügyi ok miatt kényszerül erre a döntésre, van, aki paleo életmód miatt száműzi a gluténtartalmú élelmiszereket, és vannak, akik a tudatos táplálkozás jegyében hagynak el minden sikértartalmú táplálékot. Ezzel a döntéssel párhuzamosan nem kell azt gondolni, hogy el kell felejteni a jóízű pékárukat. A gluténtartalmú élelmiszerek (mint a búza, rozs, árpa, zab, stb.) kiküszöbölésével is lehet kiváló állagú gluténmentes pékárut készíteni.

A gluténmentes pékáruk készen is kaphatóak több élelmiszerboltban, és pékségben. A készen kapott gluténmentes pékáruk többsége gyorsan felszívódó kukoricalisztből, vagy rizslisztből van, de vannak minőségi gluténmentes alapanyagokból előállított gluténmentes pékáruk is. Minden szempontból az a legbiztosabb, ha az ember maga készíti el a kívánt gluténmentes pékárukat. Ez elsőre macerásnak, időigényesnek, és bonyolultnak tűnhet, de valójában, ha az itt található gluténmentes pékáruk receptjeit választjátok, ti magatok is rácsodálkozhattok mennyire egyszerű!

A blogon sok gluténmentes pékáru receptjéhez hozzáférhettek: ezek logikusan rendszerezve vannak: melyek azok, amelyek paleo, vagy vegán életmódba (tej-, és tojásmentes) is beilleszthetőek, és melyek a szénhidrátcsökkentett gluténmentes pékáruk. Sós, és édes (hozzáadott cukortól mentes) gluténmentes pékáruk, amelyek egytől egyig a megszokott finom ízt idézik fel, és minőségi alapanyagokból készülnek. Az itt található gluténmentes pékáruk közül vannak álgabonából (pl. köleslisztből, vagy hajdinalisztből) készültek, de vannak paleo életmód- kompatibilisek is, amelyek maglisztekből (pl. tökmagliszt, kókuszliszt, stb.), vagy rostokból (pl. bambuszrost liszt) készülnek. Sok élesztőmentes recepttel is találkozhattok, amelyek kelesztést sem igényelnek, és gluténérzékenyeken kívül, Candida-diétát folytatók is fogyaszthatják. Pihe-puha gluténmentes péksütemények, amelyeket összetett ételérzékenység esetén is lehet fogyasztani! Hát kell ennél több?

Nézz körbe, és bizonyosodj meg róla Te is, hogy gluténmentesen is elkészíthető bármilyen pékáru! Süsd meg a kedvenc gluténmentes péksüteményed, és élvezd az ízeit még azon melegében!

Íme, a 10 legnépszerűbb gluténmentes péksütemény recept a blogról: RECEPTEK ITT!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!