Gluténmentes pizza

A pizza örök kedvence sokaknak. Nem csak a hétköznapi, pörgős estéket mentheti meg egy-egy pizzarendelés, vagy mirelit pizza, hanem a baráti összejövetelek főszereplője is gyakran, sőt időnként családilag is szeretünk beülni egy-egy pizzériába. Azonban, a hagyományos pizza fogyasztása az összetett ételérzékenyek esetében hanyagolandó, hiszen gluténérzékenység esetén a búzaliszt súlyos tüneteket produkálhat. Mi a teendő tehát, ha a gluténérzékenység mellett úgy döntünk, hogy nem mondunk le a pizzázás adta örömökről? Bár már több helyen vásárolhatunk gluténmentes pizzát, érdemes kipróbálni a házi gluténmentes pizza sütést, hiszen az elkészítése roppant egyszerű, a végeredmény pedig szerintünk felülmúlja a készen kaphatók pizzák ízét! Hogy nem szeretnél bajlódni a dagasztással? Nincs időd a kelesztésre? Azt el is hisszük! De a mi gluténmentes pizzáinkat másképp kell elkészíteni: könnyen, gyorsan kezelhető összetevőkből állnak, és a legtöbb gluténmentes pizzánk tésztájához nem kell élesztőt adni, így a kelesztést el is felejtheted!

Nagyon sok gluténmentes pizza tészta recept van a blogon, mutatjuk a legnépszerűbbeket! Ha a ropogós, hajszál vékony pizzákért rajongsz, esetleg épp elromlott a sütőd, vagy csak egy nagyon gyorsan elkészíthető, mennyeien finom gluténmentes pizzát szeretnél sütni, akkor válaszd a serpenyős Szafi Free tésztát, amit még azoknak is ajánlunk, akiknek extra érzékeny az emésztésük! Rostcsökkentett lisztkeverékből készül, így tényleg nem nehezít el! RECEPTÉRT KATT IDE! Évek óta nagy népszerűségnek örvend a szénhidrátcsökkentett Szafi Reform pizza, amit nem csak a csökkentett szénhidráttartalmú étrend követőinek ajánlunk, hanem a paleo életmód híveinek is! RECEPTÉRT KATT IDE! Ha szeretnéd szénhidrátcsökkentett, és vegán pizzát sütni, akkor viszont EZ a Te recepted! Zsírszegény étrendbe is beilleszthető ez a nagyon finom, mellékízmentes gluténmentes pizza!

Minden pizzánk lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, egyikben sincs szója, és mindegyik receptjénél találhattok tejmentes sajthelyettesítő tippet is!

Kellemes gluténmentes pizza sütögetés kívánunk mindenkinek!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!