A gluténérzékenység a vékonybél genetikailag meghatározott autoimmun betegsége. Gluténérzékenység diagnosztizálása esetén nem kell elfelejteni minden lisztes ételt, csupán meg kell ismerkedni a gluténmentes alapanyagokkal, amelyekkel helyettesíthető a kalászosfejűekből előállított búzaliszt. A gluténmentes élelmiszerek kizárólagos használatával tünetmentesen élhet minden gluténérzékeny. Már sok magazinban, receptes könyvben, honlapon elérhető rengeteg gluténmentes recept. A gluténérzékenyeknek korábban nehezebb dolguk volt, hiszen nem csak gluténmentes receptekből volt kevesebb, hanem a gluténmentes alapanyagok listája is jóval rövidebb volt, és, nem is lehetett őket kapni ennyire sok helyen, mint ma. Gluténérzékenység esetén alapos körültekintést igényel az alapanyagok vásárlása: minden eddig nem használt alapanyagnál, vagy új gluténmentes termékcsalád megjelenésekor érdemes átfutni a címkét, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy az adott terméknek még esélye sem volt szennyeződni gluténnal a csomagolás során.

Itt a blogon, a gluténmentes receptek olyan gluténmentes alapanyagokat tartalmaznak, amelyek ellenőrzött, gluténmentes üzemben kerülnek csomagolásba. Megbízhatóságuk garantált. Gluténmentes receptjeink azért is különlegesek, mert jóval kevesebb lépésből el lehet őket készíteni, mint a hagyományos alapanyagból készült társaikat. Gluténmentes receptjeink elkészítéséhez nem szükségeltetik semmilyen konyhai tapasztalat, sőt különleges konyhai eszközök sem! A legtöbb gluténmentes receptünkhöz elég 1-2 keverőtál, és egy keverő alkalmatosság. Pofonegyszerűek a gluténmentes receptjeink: ismersz még egy olyan kenyeret, aminek a tésztájához a lisztkeveréken kívül csak víz, és citromlé kell? Vagy olyan gluténmentes pizzatésztát, amibe nem kell élesztő, és semmilyen plusz fűszer, szintén csak víz, és citromé? Gluténmentes receptjeink ízletesek, de ezenkívül jó minőségű hozzávalóiknak köszönhetően lassan felszívódóak, nem tartalmaznak tejesavót, tejport, tejszármazékokat, élesztőt, és szóját sem! Gluténmentes receptjeink között találtok szénhidrátcsökkentett, és paleo recepteket, de zsírszegény, vegán recepteket is! Ha zsírszegény és szénhidrátcsökkentett gluténmentes recepteket keresel, akkor is nézz körbe nálunk, hiszen több gluténmentes receptünk megfelel ezeknek a kritériumoknak.

Összegyűjtöttük Nektek egy csokorba a Blog összes gluténmentes (és laktózmentes, sőt sok köztük tejmentes is!) receptjét. KATT IDE a több,  mint ezer, ingyenesen elérhető gluténmentes receptért!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!