Ki ne szeretné a vaníliás karikát? Gyermekkorunk klasszikus ízei közül az egyik, amelyet felnőttként is szívesen fogyasztunk. A búzalisztből készíthető, lyukas belsejű, omlós keksz alján megdermedt csoki van, és ennek az ízkombinációnak kevesen tudnak ellenállni. A hagyományos, boltban kapható vaníliás karika helyett a gluténérzékenyeknek gluténmentes variációra van szükségük, és mi meg is adjuk a lehetőséget mindenkinek, hogy gluténmentes vaníliás karikát tudjon sütni!

Sok gluténmentes lisztből készíthető süteménnyel, a fogyasztóknak az a problémájuk, hogy tele vannak cukorral, feleslegesen sok transzzsírral. Ha Te is attól tartasz, hogy a mi gluténmentes vaníliás karika receptünk sem különb, akkor jól figyelj! EBBEN a gluténmentes vaníliás karika receptben egy gramm hozzáadott cukor sincs, sőt vajat, és margarint sem tartalmaz. Rendkívül egyszerűen kezelhető a nyers tésztája, könnyedén átgyúrható, szaggatható. Napokig megőrzi tökéletes állagát a gluténmentes vaníliás karikánk, de akár fagyasztható is!

Ha nem szeretnéd a kisgyermekedet bolti cukros kekszekkel etetni, ám szívesen megmutatnád neki mennyire finom dolog a vaníliás karika, akkor süsd meg neki ezt a gluténmentes verziót. Akkor is elkészítheted neki, ha esetleg nem tolerálja jól a szervezete a tejet, a tojást, vagy a szóját. Sőt, növényi étrend során is bátran fogyasztható, így vegán életmódot élő barátaidat is megkínálhatod vele!

Ha ezt a gluténmentes vaníliás karikát eszed, nem fogsz csalódni! Beleharapva ismét átélheted a retro ízélményt, és többé nem fogsz a bolti vaníliás karika láttán elcsábulni! Próbáld ki! Érdemes egyből többszörös adagot sütni, hiszen garantált, hogy a család apraja-nagyja rá fog járni erre a nagyon finom, omlós gluténmentes vaníliás karikára.

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!