Ropogós, csoki darabos, puha, gyümölcsös, fűszeres, magos, omlós… a keksz ezerféle lehet, de az biztos, hogy a legtöbb ember, korosztálytól függetlenül időnként szeret elmajszolni egy-egy kekszet. Két étkezés között „életmentő” lehet egy finom keksz, manapság már mindenki találhat az életmódjába, ill. a diétájába beilleszthető aprósüteményt, így úton-útfélen ropogtathatunk néhány sósat vagy édeset.

Akik már kipróbálták a házi keksz sütést, azok tudják, hogy az otthon készített keksz még finomabb lehet, sőt, még azon melegében is jóízűen elfogyaszthatunk párat, egy finom tea, vagy kávé mellé. Otthon kekszet sütni, ebben a rohanó világban felesleges macerának tűnhet, de valójában nem az! A kulináris élményen, a konyhai kreativitás kiélésén kívül, az ételérzékenység, és a vegán életmód is nyomós érv lehet a saját kezűleg bekevert, megformázott, és megsütött kekszek mellett. Gluténérzékenység esetén komoly fizikai fájdalmakat élhetünk meg, ha nem vagyunk elég körültekintőek az élelmiszervásároláskor. A glutén nyomokban is erőteljes görcsöket, és egyéb tüneteket tud okozni, az arra érzékenyeknek. Azok, akik a glutén mellett a tej, és a tojás fogyasztását is kerülik, mert növényi alapú táplálkozást folytatnak, véleményünk szerint, jobban járnak, ha otthon készítenek gluténmentes vegán kekszet, így tudják a lehető leginkább kiküszöbölni, hogy glutén, tojás, vagy tejszármazékok elrontsák a felhőtlen keksz majszolás örömét.

Blogunkon több gluténmentes vegán keksz receptet találhattok, amelyek hozzáadott cukrot sem tartalmaznak. Gluténmentes vegán kekszeink nem gyorsan felszívódó kukoricalisztből, vagy rizslisztből vannak, hanem minőségi tápanyagokat tartalmazó, lassan felszívódó álgabona lisztekből (pl. hajdina, köles), és lisztkeverékekből. Gluténmentes vegán keksz receptjeink között olyat is fellelhetsz, amely szénhidrátcsökkentett. Babáknak való, könnyen megfogható, eszegethető, emészthető kekszeinkkel a legfiatalabb gluténérzékenyeket is megkínálhatod! Gluténmentes vegán kekszeink között egyaránt találhatsz sós-fűszeres, és édes receptúrákat is! Süss akár többszörös adagokat gluténmentes vegán keksz receptjeinkből, és, ha nem fogyna el, bátran beteheted a mélyhűtőbe, így legközelebb, ha gluténmentes vegán kekszet kívánsz, csak ki kell nyitnod a hűtőd, és meg kell várnod, amíg kienged a finom kekszed!

Gluténmentes vegán keksz receptjeinket ITT TALÁLOD EGY CSOKORBA SZEDVE! 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!