A „mindenmentes” kifejezés egyre ismertebb, és egyre gyakrabban hallhatjuk, olvashatjuk az utóbbi időben. Napról napra több azoknak a száma, akik egészségügyi, vagy elvi megfontoltságból a „mindenmentes” étkezést választják. Ennek ellenére vannak, akiknek még rejtély, hogy mit takar a „mindenmentes” kifejezés, és, hogy mit tartalmaznak  „mindenmentes ételek”.  A „mindenmentes” kifejezés nagyon tömören annyit tesz, hogy az adott étel, és/vagy élelmiszer mentes a leggyakrabban problémát okozó allergén anyagoktól, pl. glutén, tej, tojás, szója, stb.

A „mindenmentes” pogácsa tehát gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, sőt, a blog „mindenmentes” pogácsa receptjei élesztőmentesek, és még hozzáadott cukor sincs bennük! A „mindenmentes” pogácsák beilleszthetőek növényi alapú étrendbe is, így vegán életmódot élők is fogyaszthatják őket. Elsőre talány lehet, hogy, akkor mi van a „mindenmentes” pogácsákban. A „mindenmentes” pogácsák tésztája búzaliszt helyett álgabonák őrleményéből (pl. kölesből, hajdinából), vagy maglisztekből (pl. lenmagliszt, szezámliszt, kókuszliszt) áll. A magvak, és az álgabonák természetükből adódóan gluténmentesek. A „mindenmentes” pogácsáink nagy részéhez nem kell élesztőt adni, így igazán időtakarékos receptúrákkal rendelkeznek. A „mindenmentes”„sajtos” pogácsáinkban jóízű vegán sajthelyettesítők vannak, amelyeknek az íze meglepően hasonlít a hagyományos sajtokéhoz.

A „mindenmentes” pogácsáinkat összetett ételérzékenyek, és vegán életmódot élők is jóízűen majszolhatják. Vendégségbe, köztes étkezésre, saláta mellé, uzsonnás dobozba is megállják a helyüket a „mindenmentes” pogácsáink!

Neked melyik a kedvenc pogácsád? A blogon a legtöbb hagyományos pogácsához találtok „mindenmentes” verziót. Teszteljétek „mindenmentes” pogácsa receptjeinket! „Mindenmentes” pogácsa receptek ITT! 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!