Mitől lesz tökéletes a szilvás gombóc? Szerintünk ezek a tulajdonságok tesznek egy szilvás gombócot kifogásolhatatlanná. Legyen benne édes-, ám nem agyoncukrozott, fahéjas-szilvás töltelék bőven. Miközben főzzük, ne hulljon atomjaira. Könnyen kezelhető legyen a nyers tésztája. Laktasson, de ne nehezítsen el. És szerintünk a legfinomabb szilvás gombócok „mindenmentesek”. Ez alatt azt értjük, hogy nem tartalmazzák a leggyakrabban problémát okozó allergén anyagokat, a glutént, a tejet, a tojást, és a szóját. Mivel tudjuk, hogy sokan kerülik a burgonya fogyasztását, így a „mindenmentes” szilvás gombóc receptjeink kiötletelésekor arra is figyeltünk, hogy ne tartalmazzanak krumplit. A tökéletes „mindenmentes” szilvás gombóc visszaadja a gyermekkor kedves emlékeit, mikor nagymamáinknál hétvégén falatoztuk ezt az egyszerű-nagyszerű ételt. Ha téged is érdekel a tökéletes „mindenmentes” szilvás gombóc elkészítése, akkor olvass tovább!

Vannak, akik arra vágynak, hogy a „mindenmentes” szilvás gombócok ne csak krumplimentes legyen, hanem szénhidrátcsökkentett is legyen, esetleg be tudják illeszteni paleo étrendbe. Az ő kívánságukat teljesítettük több recepttel is! EZ a burgonyamentes „mindenmentes” szilvás gombóc már sokak kedvencévé vált. Nincs mellékíze, és nagyon gyorsan elkészíthető. Paleo, és gluténmentes vegán étrend mellett kár lenne kihagyni! Ha csökkentett kalóriaértékű, Szafi Free „mindenmentes” szilvás gombócot szeretnél készíteni, akkor kövesd EZT a receptúrát! Ha azzal küzdesz, hogy a gyermekeid több zöldséget egyenek, és a cukkinit sehogy sem tudod  megetetni velük, akkor rejtsd bele ENNEK a vegán „mindenmentes” szilvás gombócnak a tésztájába! Senkinek nem fog feltűnni a cukkini íze, a siker garantált!

Egyik „mindenmentes” szilvás gombóc receptünk sem tartalmaz burgonyát, búzalisztet, tojást, sőt a töltelékben hozzáadott cukor sincs!

Ha diéta mellett eddig csak álmodoztál a „mindenmentes” szilvás gombócról, akkor itt az idő, hogy kipróbáld valamelyik receptünket!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!