A klasszikus ízű, állagú, omlós pite tészta, almás-fahéjas töltelékkel általában mindig nyerő választás, akár otthonra, a család számára, akár vendégségbe sütjük, a barátoknak. A forró almás pite mámorító illatánál, már csak az íze jobb, de akár kihűlve is ínycsiklandó élményt nyújthat egy-egy szelettel. Kicsik-nagyon mind nagyon szeretik, és sok paleo életmódot élő nehezen mond le róla.

A hagyományos almás pite összetevői között szerepel a búzaliszt, a porcukor, és a margarin. Vannak, akik váltig állítják, hogy ezek nélkül nem is lehet omlós, jó ízű almás pitét sütni. Akár klasszikus formában szeretnénk kivitelezni az almás pitét, akár rácsos tetejűt, vagy morzsa tésztájút szeretnénk készíteni, a jó hír az, hogy paleolit életmódba is beilleszthető alapanyagokból is könnyedén összeállíthatjuk! Igen, lehet finomliszt, sütőmargarin, és hozzáadott cukor nélkül készíteni olyan almás pitét, amit nem csak paleo életmódot élők, hanem szénhidrátcsökkentett ételeket előnyben részesítők is fogyaszthatnak. A paleo pite tésztáját is többféleképpen elkészíthetjük. A blog egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő receptje a paleo (és vegán) morzsapite, amelyet gyerekjáték elkészíteni. RECEPTÉRT KATT IDE!   A szénhidrátcsökkentett, paleo almás pite tésztáját EZ ALAPJÁN is elkészíthetitek!  Ezt a receptet is több százan kipróbálták már, és a legtöbb visszajelzés alapján mindenhol mellékízmentes, omlós pite tészta készült belőle, amelyet még a nem paleo életmódot élők is szívesen fogyasztanak.

A plaeo életmód korántsem a lemondásokról szól! Sőt, ugyan olyan finom ételeket fogyaszthat az, aki paleo életmódot él, mint, aki hagyományos étrend szerint étkezik, csupán az ételeik hozzávalói nem finomított élelmiszerek, glutén-, tej-, keményítő-, hozzáadott cukortól-, és hüvelyesektől mentesek. Próbáld ki Te is valamelyik paleo almás pite receptünket, és megbizonyosodhatsz róla, hogy szénhidrátcsökkentetten, glutén-, tej-, és hozzáadott cukor nélkül is lehet finom süteményeket enni!

 

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!