Paleo galuska

Az egyik legkedveltebb köret a galuska. Tálalhatjuk pörkölt mellé, elkészíthetjük rétegezve mindenféle finomságokkal, szolgálhat levesbetétként, ecetes fejes salátához tojásosan szoktuk megfőzni, vannak, akik túróval juhtúróval szeretik a leginkább, és vannak, akik még magában is képesek enni ezt a pofonegyszerű, laktató ételt.

A galuska készítés hagyománya már hosszú évtizedekre tekint vissza. A hagyományos galuska olyan alapanyagokból áll, amelyek szinte az összes háztartásban fellelhetőek. A búzalisztből, tojásból, sóból, és vízből álló lágy tésztaféleség gyorsan felszívódó szénhidrátokban bővelkedik, elfogyasztása után nem sokkal, hirtelen éhséget tapasztalhatunk. A finomított búzalisztet nem szokták javasolni azoknak, akik a csökkentett szénhidrát tartamú étrendet követik. A paleo életmód pedig tiltja a kalászos fejű növényekből származó élelmiszerek fogyasztását, így a búzaliszt is tiltólistás a követői számára. A tökéletes paleo galuska kivitelezéséhez sok kísérletezésre volt szükség. A paleolit étrend a liszt helyettesítésére magőrleményeket, magliszteket, és rostokat használ. A minden szempontból tökéletes paleo galuskához különböző magliszteket, és élelmi rostokat kell megfelelő arányban kikeverni. A Szafi Reform szénhidrátcsökkentett paleo galuska lisztkeverék használatával ez az időigényes folyamat kiküszöbölhető. Paleo galuska lisztkeverékünk segítéségével bárki, bármikor tud olyan paleo galuskát főzni, amely állagban, és ízben is nagyon hasonlít a hagyományos verzióra. Szénhidrátcsökkentett paleo galuskánk tökéletesen helytáll szaftos ételek mellett, levesben, zöldségpörköltek, vagy saláták mellett is. ITT TALÁLHATTOK RECEPTET HOZZÁ!

Akiknek nincs Szafi Reform paleo galuska lisztkeverékük, azoknak, az ITT TALÁLHATÓ paleo galuska receptet ajánljuk. Ez a receptünk minimális szénhidráttartalommal rendelkezik. Egy nagy adag (kb. 250 g) ebből a paleo galuskából, kevesebb, mint 180 kcal-t tartalmaz.

Ha odafigyelsz a szénhidrátbeviteledre, ha fontos, hogy paleo alapanyagokból álljon az ételed, ha ragaszkodsz a hagyományos ízekhez, ha egy laktató köretet keresel, ami nem dobja meg hirtelen a vércukorszintedet, akkor teszteld a paleo galuska receptjeink egyikét!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!