Ha valaki paleo életmódra vált, nehézséget okozhat a klasszikus kenyérről, zsemléről, vagy kifliről való lemondás, hiszen a kenyérféleségek a minden nap fogyasztott ételek egyikei sokak számára. A reggeli szendvics alapja általában zsemle, vagy kifli, gyakran a fő ételhez is fogyasztunk kenyeret, sőt van, aki saláták, vagy gyümölcsök mellé is szereti valamelyiket. A paleo kenyerek, kiflik, és zsemlék nem mindig hasonlítanak a hagyományos társaik ízére, és állagára. A maglisztekből, rostokból, tojásból, és vízből álló paleo pékáruk, szendvicsalapok gyakran tömörek, nedvesek, élvezhetetlen ízűek.

Ha paleo életmódot élsz, és már lemondtál arról, hogy valaha eszel még mellékízmentes, kifogásolhatatlan ízű, állagú, küllemű szendvicsalapot, akkor olvass tovább! Számtalan tökéletesre fejlesztett paleo kenyér receptet találhatsz a blogunkon, pl. EZT, de ha kifejezetten tojásmentes paleo kenyér/zsemle/kifli receptre vadászol, akkor is jó helyen jársz! EZ az aranylenmag lisztes paleo zsemle, és kifli recept tojásmentes, és akár cipónak is formázhatjátok! Ropogós kérge keletkezik sütés közben, azonban belül lukacsos, puha állaga lesz! 100  grammban kb. 20 g szénhidrát található csak, így, azoknak is ajánlott, akik kerülik a magas szénhidráttartalmú ételeket! Tojásmentes paleo zsemlét EZ alapján is készíthetsz! Ez a paleo zsemle receptünk azért is különleges, mert csökkentett zsírtartalmú verzióban is elkészíthető!

A paleo szendvicsalapok, kenyerek tésztáját tehát nem kell feltétlenül teletenni tojással, sőt, a fenti receptek alapján láthatjátok, hogy teljesen tojásmentesen is elkészíthetitek szénhidrátcsökkentett, gluténmentes, tejmentes, élesztőmentes, szójamentes paleo kenyereiteket, kiflijeiteket, zsemléiteket!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!