Vannak klasszikus sütemények, amelyek végigkísérik az életünket, ott vannak minden nagyobb eseménykor az ünnepi asztalon, a zsúrkocsin a karácsonyi összejövetelek során, a kerti asztalon a grillpartikon, a legtöbb szülinapi bulin állandó vendégek. Ilyen jellegű sütemény, a hagyományosan háztartási kekszből készült kókusztekercs is. Ki ne szeretné az ínycsiklandó kókusztekercset? A háziasszonyok többek között, azért is kedvelik, mert a hozzávalói szinte minden sarki közértben beszerezhetőek, az elkészítéséhez pedig nem kell bekapcsolni még a sütőt sem. Kókusztekercsből nem lehet eleget készíteni, kicsik-nagyon egyik nagy kedvence, örök retro finomság!

Ha azonban paleo életmódot kezdünk élni, nehézségekbe ütközhetünk az elkészítése folyamán, hiszen az eredeti receptúra búzalisztes háztartási kekszreszeléket, finomított cukrot, margarint, és tehéntejet is tartalmaz. Ha EZT A RECEPTET követjük, olyan egyszerűen készíthetünk paleo kókusztekercset, mintha, hagyományosat készítenénk. Sokak szerint ez a kekszmentes, szénhidrátcsökkentett PALEO kókusztekercs még finomabb, és még laktatóbb mint a hagyományos. Sőt, vannak, akik úgy vélik, ízben jóval hátrahagyja az eredeti receptúra szerint készültet. Ez a paleo kókusztekercs természetesen gluténmentes, hiszen semmilyen kalászos fejű növény származéka nincs az összetevői között (pl. búza, árpa, rozs, alakor, stb.), tejmentes (szigorú diétázók akár vízzel is készíthetik, növényi tejhelyettesítő helyett), és hozzáadott cukor sincs benne. Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, és magas a rosttartalma, így a vércukorszintet sem emeli meg hirtelen, és hosszantartó jóllakottságot biztosít.

Ha paleo életmód, vagy magas szénhidráttartalom miatt kerülted eddig a kókusztekercset, ha hiányzik a megszokott, klasszikus ízű kókusztekercs, de nem szeretnél gyorsan felszívódó, magas vércukorszintet okozó élelmiszerekhez juttatni a szervezeted, akkor próbáld ki a legfinomabb Szafi Reform paleo kókusztekercset! Állíts össze álom-finom, kókusztekercset paleo alapanyagokból, a fent található recept alapján!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!