A nokedli, vagy, ahogyan sokan nevezik, galuska, vagy nudli, egy tipikus, magyaros tésztaétel. A magyar gasztronómiában a bő, fűszeres szafttal rendelkező pörköltek mellé szokás készíteni, tavasszal pedig jellegzetesen ecetes salátával, és tojásos verzióban tálaljuk, gyakran fellelhető különböző levesek betétjeként is.  A nokedliért szinte minden magyar rajong, vannak hungarikum ételeink, amelyeknek a nokedli az alapja, pl. rakott galuska, káposztás galuska bacon szalonnával, spenótos nokedli, vagy az erdélyi juhtúrós galuska, ill. kapros-túrós galuska. Bár több országban is fellelhetőek nudli-szerű ételek, pl. Olaszországban főtt burgonyával készítik (gnocchi), a német nyelvterületeken Spätzle-nek hívják, de ott önálló fogásként fogyasztják, a hosszabbra, vékonyabbra formázott ételt. A horvátok pedig knedla-nak hívják, a hagyományosan búzalisztből, vízből, tojásból, és sóból készült laktató nudlit.

Paleo életmódot élőknek a hagyományos nokedli tiltólistás étel, és sokaknak ez nehézséget okoz, hiszen, amilyen egyszerű elkészíteni, legalább annyira finom is! A paleo ételek nem tartalmaznak glutént, a búzaliszt pedig magas glutén tartalommal rendelkezik. A nokedli készítés azonban paleo alapanyagokból is lehetséges, sőt, sokak szerint még finomabb, puhább, és laktatóbb a Szafi Reform alapanyagokból készült paleo nokedli.

A Blogon számtalan, tökéletesre kísérletezett paleo nokedli recepttel találkozhatsz! A tökéletes, tapadásmentes, mellékízmentes, pihe-puha, szénhidrátcsökkentett, gluténmentes paleo nokedli recept ITT TALÁLHATÓ! ITT pedig olyan paleo nokedli receptjét olvashatod, amely a sokoldalúan felhasználható Szafi Reform gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverékből készül, szintén mellékízmentes, és mennyeien finom!

A paleo-vegán életmódot élők, vagy a tojásérzékeny paleo étrend hívei teszteljék EZT A TOJÁSMENTES PALEO NOKEDLI RECEPTET! ITT pedig egy másik ínycsiklandó tojásmentes paleo nokedli receptünkkel találkozhatsz, amelyhez remekül passzol, a linken található recept alapján elkészíthető paleo gombapörkölt!

A fent található linkekre kattintva, Te is megbizonyosodhatsz róla, hogy a paleo nokedli készítés is épp olyan egyszerű, mint a hagyományos nokedli főzés! Próbáld ki a legszimpatikusabb paleo nokedli receptünket még ma!

A blogon elhelyezett receptek szerzői jogi védelem alatt állnak, azok magánhasználatot meghaladó, kereskedelmi vagy üzleti célú felhasználása szigorúan tilos, és jogi lépéseket von maga után! A SZAFI FREE ®, SZAFI FITT®, SZAFI LIFE® és SZAFI REFORM® megnevezések védjegyoltalom alatt állnak!